Ce înseamnă cover - cât de importantă este muzica în cadrul unui eveniment? Tips & Tricks pentru a alege cei mai buni furnizori de pe piață!

Ce înseamnă cover - cât de importantă este muzica în cadrul unui eveniment? Tips & Tricks pentru a alege cei mai buni furnizori de pe piață! - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Evenimentele sunt extrem de importante, indiferent că este vorba despre o petrecere business restrânsă, o aniversare, un botez sau o nuntă. Atmosfera la astfel de petreceri trebuie să fie perfectă, de la locație, gustări și băuturi, până la decorațiuni și muzică. Atunci când organizezi un eveniment amplu, este necesar să iei în considerare toate detaliile, pentru că acesta să se poată desfășura conform planului. În ceea ce privește muzica, această este extrem de importantă, indiferent de natura evenimentului, întrucât aceasta menține atmosfera, iar invitații pot lua parte la cele mai frumoase momente artistice. Pentru a nu îți bate capul cu toate detaliile organizării unei astfel de petreceri, poți oricând să optezi pentru serviciile unor furnizori profesioniști, care să te ajute să alegi cele mai pregătite și impresionante trupe pentru evenimentul tău.

Cuprins

1. Ce înseamnă “cover” în muzică și cât este de importantă această ramură?

Muzica este o încântare pentru sufletul oricui, fiind nelipsită de la petreceri sau evenimente private, indiferent de natura acestora. Cântăreții care vin la un astfel de eveniment, pot alege să interpreteze piese din repertoriul propriu, sau pot cânta melodiile unor alți artiști. În cea ce a doua situație, aceste melodii, se numesc coveruri. Un cover, reprezintă o piesă muzicală, de mare succes, care este reinterpretată de altcineva, fie că este lansată pe CD, DVD etc, fie că este doar cântată într-un concert. O piesă muzicală poate fi cântată că atare, poate fi tradusă dintr-o limbă în alta, sau poate fi modificată, în funcție de preferințele interpretului. Această ramură este extrem de importantă în muzică, întrucât oferă posibilitatea unor cântărești amatori, să se afirme și să își găsească drumul în carieră. De asemenea, trupele care interpretează coveruri, sunt minunate la petreceri, întrucât au un repertoriu larg, de la mai mulți artiști, care cu siguranță încânta toți invitații. Necunoscatorii de muzică, ar putea crede că este o “rușine” să cânți melodii care nu îți aparțin, însă interpretarea de coveruri este o veche tradiție și a început cu ajutorul unor artiști, care au dorit să aducă un omagiu unor mari cântăreți.

cover trupa

Care sunt prevederile legale privind interpretarea unui cover?

Foarte multe persoane interpretează coveruri pe internet, la concerte sau evenimente, însă nu se cunosc întotdeauna toate prevederile legale privind drepturile de autor și condițiile în care un cântăreț poate interpreta melodia unui alt artist. Totuși, în ce condiții se pot folosi melodiile altcuiva? Contrar părerilor răspândite, nu există un drept la cover, acestea nefiind prevăzute direct în legile dreptului de autor. În ceea ce privește părerea artiștilor care aud piesele lor în alte interpretări, aceasta poate fi uneori împărțită. Totuși, există mici excepții când mari artiști s-au simțit neîndreptățiți de interpretarea pieselor lor, însă acelea au fost cazuri izolate. În general, cam toți cântăreții permit fără nicio problema că melodiile lor să fie interpretate de alți artiști, fără să fie necesar să li se ceară înainte permisiunea. Este important însă, să fie menționat faptul că aceste piese nu sunt compoziții proprii, astfel încât dreptul de autor să fie îndreptățit către titularul de drept (casă de discuri, manageri, interpret etc).

mixer muzica

Din punct de vedere legal, cei ce dețin drepturile de autor, pot permite sau interzice utilizarea pieselor lor. Pentru ca totul să se desfășoare pe cale legală și ambele părți să aibă de câștigat, un cântăreț poate interpreta piesa altui artist, declarând titlul și interpretul original, alături de mențiunea : „cover”. Dacă însă un cântăreț își dorește să lanseze un album de coveruri în format fizic, este neapărat necesar să se ceară acordul casei de discuri. Dacă acest lucru nu se întâmplă, pot fi luate măsuri legale împotriva cântărețului respectiv.

Un artist poate cânta orice piesă dorește într-un concert sau în cadrul unui eveniment, atâta timp cât în fișa concertului, apare mențiunea „cover”, lângă melodia respectivă. Totuși, interpretarea ei într-un concert, nu înseamnă și că acel cântăreț deține piesa, sau că are posibilitatea de a o încărca pe platforme de streaming.

2. Ce este o trupă de cover și cât de populare sunt aceste formații?

Orice interpret își dorește popularitate și admirație, astfel că atunci când își alcătuiește un playlist pentru un concert sau pentru un eveniment, face tot ce îi stă în putință pentru ca publicul să fie fericit. O trupă este o formație alcătuită dintr-unul sau mai mulți interpreți vocali, alături de câțiva instrumentiști, care interpretează anumite melodii, într-un recital de câteva minute, sau chiar ore. O trupă de coveruri, este tot o formație normală, doar că aceasta alege să cânte piese care aparțin altor artiști. În felul acesta, trupa respectivă se asigură că publicul știe măcar câteva piese din repertoriu, astfel încât aceștia să se bucure la maxim de experiența trăită.

trupe cover live band

Aceste trupe de coveruri sunt la mare căutare, întrucât acestea au un preț foarte accesibil, față de trupele mari, consacrate, care pot cere o mică avere pentru a cânta la evenimentul tău. Dacă îți dorești că la nuntă sau la botez să ai parte de muzică bună și de o atmosferă incendiară, angajează cu toată încrederea o trupă de coveruri. Aceste formații au devenit extrem de populare în ultimii ani, mai ales datorită faptului că există platforme de streaming unde cântăreții amatori devin cunoscuți și îndrăgiți. De asemenea, ai acum posibilitatea de a contacta cei mai profesioniști furnizori, care te pot pune în legătură cu cele mai interesante și talentate trupe de coveruri.

2.1. Care sunt cele mai mari avantaje atunci când optezi pentru o trupa de coveruri?

Dacă în viața ta urmează un eveniment major, ce atrage după sine o petrecere de proporții mari, ai cu siguranță nevoie de muzică de calitate și de interpreți care sunt capabil să fie și foarte buni entertaineri, astfel încât invitații să se simtă bine și să prețuiască fiecare moment de care au parte. Atunci când te pregătești de o astfel de petrecere, poți alege să chemi un DJ, care să alcătuiască un playlist care să fie pe placul celor mai tineri, poți opta pentru un solist vocal, sau poți angaja o trupă de coveruri, care să întrețină atmosfera. Dacă vrei să optezi pentru ultima variantă din lista de mai sus, privește în continuare multitudinea de avantaje pe care le vei avea.

muzica live

 • Toată lumea o să se distreze - trupa de coveruri este special concepută, astfel încât fiecare invitat în parte să se simtă inclus în petrecere. Trupele de coveruri au un repertoriu mai larg, însă își pot alege piesele pe care să le cânte la un anumit eveniment, inclusiv în funcție de starea publicului.
 • Ai parte de un spectacol pe cinste -trupele de cover sunt specializate pe relația cu publicul, astfel încât nu o să vezi niciun invitat plictisit, cât timp scena este plină.
 • Ai parte doar de muzică bună - din păcate, nu toate melodiile compuse vreodată sunt cele mai mari opere de artă, însă o trupă care cântă doar coveruri, cu siguranță nu va greș în momentul în care își alcatuiește playlist-ul. În felul acesta, toți cei care participă la eveniment, se pot delecta cu cele mai bune melodii ale tuturor timpurilor.
 • Au prețuri extrem de accesibile - să angajezi o trupă să-ți cânte la un eveniment privat, cu siguranță nu este chiar floare la ureche, însă acest lucru nu este deloc imposibil dacă știi ce alegeri să faci. Optează pentru o trupă specializată pe coveruri, întrucât aceasta va avea cu siguranță un preț decent, care îți va permite să te bucuri cu adevărat de întregul eveniment.
 • Au o mare dorință de afirmare - față de trupele deja consacrate, trupele specializate pe coveruri, își doresc să demonstreze cât sunt de pricepute și câtă ambiție au pentru a putea avansa în carieră.
 • Cântă un repertoriu vast - datorită faptului că se specializează pe coveruri, o astfel de trupă poate să încânte publicul cu cele mai îndrăgite piese naționale și internaționale, pe care nu toată lumea are ocazia de a le asculta live.

2.2. Cele mai importante sfaturi pentru a-ți alege o trupă de coveruri în funcție de eveniment

Evenimentele diferă în funcție de natura acestora, astfel că este recomandat să optezi pentru o trupă de coveruri care se pliază perfect pe tipul de petrecere la care trebuie să cânte. Din fericire, există o paletă largă de trupe talentate și pline de entuziasm, care interpretează diferite genuri de muzică, astfel încât momentul artistic să fie pe placul tuturor. Dacă te-ai gândit vreodată să organizezi un eveniment complex, la care să ai parte de cea mai bună muzică, cu siguranță ai luat în calcul și optarea pentru o trupa care cântă coveruri.

trupe live

 • Nuntă - dacă urmează acest eveniment major în viața ta și dorești să te ocupi cât de mult se poate de organizarea acestuia, cu siguranță muzica trebuie să se afle pe lista priorităților tale. Totuși, nu este nevoie să te stresezi cu toate detaliile, întrucât ai posibilitatea de a lua legătura cu un furnizor, care să te pună în legătură cu cele mai mari trupe de coveruri din țară. Acesta îți va pune la dispoziție o gamă largă de interpreți și de trupe, din care tu poți alege în funcție de preferințele tale, formația sau formațiile care consideri că sunt cele mai potrivite. De regulă, nunta este o petrecere amplă, unde există oameni din toate categoriile sociale și de toate vârstele, astfel încât este necesar să iei în considerare și gusturile acestora. Poți alege o trupă care cântă toate genurile muzicale, astfel încât să poți împacă pe toată lumea. Mai spre dimineață, sau în momentele în care se dorește relaxare și oamenii se odihnesc și se bucură de petrecere, poți opta pentru un cântăreț de pian, sau de chitară, care să întrețină atmosfera.
 • muzica nunta
 • Botez - acest eveniment este extrem de important pentru părinții copilului proaspăt botezat, fiind un prilej de bucurie și de distracție. În funcție de cât de mare îți dorești să fie această petrecere, poți opta pentru unul sau mai multe momente artistice. În principiu, se păstrează cam aceleași reguli că și în cazul unei nunți. Alegerea muzicală depinde de gusturile voastre ca părinți, dar trebuie să ții neapărat cont și de restul invitaților, astfel încât aceștia să se poată bucură alături de voi de acest moment magic. Ai posibilitatea de a opta pentru o orchestră, care să ofere o atmosferă incendiară, după care poți opta pentru un moment artistic cu totul deosebit, dacă alegi o trupă de coveruri care să-ți interpreteze live cele mai mari hituri ale lumii.
 • trupa botez
 • Eveniment corporate - aceste tipuri de petreceri pot fi tematice, sau pot fi pur și simplu organizate într-un stil business, destul de formal. În funcție de natura acestui eveniment, poți alege și interpreții care urmează să încânte publicul. Dacă este o petrecere veselă, tematică, organizată într-o firmă de tineri, care vor să se simtă bine împreună, muzica va fi cu siguranță una energică. În astfel de cazuri, poți opta pentru o trupă de coveruri, tinerească, care să întrețină atmosfera. Dacă este un eveniment mai formal, atunci și muzica trebuie să se potrivească, deci trebuie să optezi pentru o trupă de instrumentiști, cu mai mulți vocaliști, care să poată da atenție fiecărui invitat în parte.

trupa cover corporate

Așadar, coverul este interpretarea în propria manieră a unei melodii, astfel încât artistul să poată cânta acea operă în concerte, sau la evenimente, fără că artiștii originali să se simtă ofensați în vreun fel. Dacă îți dorești că evenimentele tale să fie perfecte din toate punctele de vedere, muzica trebuie să fie de cea mai bună calitate. De aceea, poți opta cu toată încrederea pentru o trupă specializată pe coveruri, întrucât distracția va fi garantată, iar invitații tăi se vor simți implicați și apreciați.

Sursă foto: Pexels.com

trupa cover muzica