Nuntă cu DJ sau formație? Iată ce trebuie să știi pentru avea o petrecere memorabilă

Nuntă cu DJ sau formație? Iată ce trebuie să știi pentru avea o petrecere memorabilă - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Deși știm cu toții că o nuntă reprezintă celebrarea dragostei dintre cei doi soți, este de asemenea important să ne amintim și de „responsabilitatea” pe care proaspeții căsătoriți o au pentru a organiza o petrecere grozavă. Când vine vorba de divertisment, nu există nicio îndoială că muzica este inima și sufletul unei petreceri de nuntă. Aceasta dă tonul distracției și îi determină pe toți invitații să se alăture pe ringul de dans.

Vreți ca muzica pe care o alegeți să fie o reflexie perfectă a voastră, însă nu vă puteți hotărî între angajarea unei formații sau a unui DJ? Acest articol vă poate face misiunea mai ușoară!

Cuprins

1. Ce trebuie să luați în considerare înainte de a alege un DJ sau o formație pentru nunta voastră?

Dacă sunteți siguri că veți găsi exact ceea ce vă doriți când vine vorba de muzică, începeți prin a vă pune câteva întrebări de bază. De exemplu: Ce tip de muzică se potrivește cel mai bine gusturilor voastre personale? Dar în ceea ce privește preferințele oaspeților? Care este bugetul alocat pentru acest tip de divertisment? Localul ales are un ring de dans suficient de mare pentru a acomoda pe toată lumea? Tipul de muzică redat va fi în acord cu tematica nunții voastre?

Este o idee bună să încercați să răspundeți la toate aceste întrebări înainte de a porni căutările. Astfel, puteți evita orice nepotrivire sau surpriză neplăcută în timpul evenimentului.

2. Alegerea unui DJ pentru nuntă: avantaje și dezavantaje

DJ-ii de astăzi sunt artiști în sine, oferind o selecție diversificată de stiluri muzicale pentru toate gusturile. Cântecele interpretate vor suna exact așa cum dorești, încurajând momente de tip karaoke și improvizație.

Alte avantaje:

- Un DJ poate lua pauze fără a fi nevoit să oprească muzica.

- Un DJ poate accepta dedicații muzicale.

- Volumul muzicii va fi mai ușor de reglat.

- Un DJ cu o prezență carismatică și abilități de prezentator poate dinamiza petrecerea.

- Companiile de evenimente vor avea întotdeauna un DJ în stand-by, în cazul în care ceva nu merge bine.

- În funcție de cantitatea de echipament adusă de DJ, el poate ocupa puțin spațiu, fiind mai potrivit pentru un local mai mic ca dimensiune.

- Un DJ este de obicei mai ieftin decât o trupă (poate nu David Guetta!).

Iată și câteva dezavantaje, sau limitări pe care le poate avea un DJ:

- Este posibil ca muzica înregistrată să nu evoce aceeași energie ca muzica live.

- Dacă DJ-ul nu are prea multă prezență de spirit, poate întrerupe ritmul petrecerii

- Un DJ poate intra uneori pe „pilot automat”, iar melodiile pe care nu le consideri potrivite (ex: Macarena) să-și facă o apariție nedorită în difuzoare. De aceea, încearcă să alegi mereu un DJ cu review-uri bune și asigură-te că va ține cont de preferințele voastre în ziua petrecerii.

dj si band-uri de nunta

3. Alegerea unei formații sau a unui band pentru nuntă: avantaje și dezavantaje

Nu există nimic mai memorabil ca o formație sau o trupă ce va cânta muzică live la nunta voastră. Aceasta cu siguranță că va impresiona oaspeții și va aduce un aer sofisticat evenimentului.

Să descoperim avantajele pe care le poate aduce o formație:

- Muzica interpretată live de o trupă sună incredibil și autentic (mai ales cântecul emoționant de dragoste pe care îl alegeți pentru primul dans).

- O trupă poate să improvizeze și să ajusteze tempoul melodiilor, pentru a dinamiza lucrurile atunci când este nevoie!

- Chiar și oaspeții cărora nu le place să danseze se vor distra urmărind concertul unei trupe live.

- Membrii trupei pot fi buni entertaineri, asigurându-se că toată lumea va păși pe ringul de dans în cele din urmă!

În ceea ce privește dezavantajele:

- Chiar dacă majoritatea trupelor pot învăța câteva melodii noi, restul repertoriului lor ar putea fi destul de standard - și deseori repetitiv.

- Dacă alegi muzică live pentru primul dans, asigură-te că vei face o repetiție a dansului alături de trupa aleasă, pentru a evita surprizele neplăcute.

- Membrii trupei vor avea întotdeauna nevoie de o pauză între numere, ceea ce poate crea o discontinuitate în vibe-ul general al petercerii.

- O trupă poate costa foarte mult (mai ales dacă ai nevoie și de o repetiție înaintea petrecerii).

- Amplasarea unei formații în scenariul nunții poate fi mai dificilă, necesitând mai mult spațiu și, de asemenea, echipament electric adecvat la care se pot racorda instrumentele.

formatie de nunta

În concluzie, alegerea muzicii din timpul petrecerii de nuntă depinde de toate aceste aspecte. Pe măsură ce analizați opțiunile, este o idee bună să auziți în persoană repertoriul trupei preferate și să cereți din timp playlisturile DJ-ului. Alegerile muzicale inspirate pot face o nuntă cu adevărat memorabilă!

Sursă foto:Shutterstock.com

nunta dj formatie