Cununie și nuntă în aceeași zi – sfaturi pentru organizarea a două evenimente de neuitat

Cununie și nuntă în aceeași zi – sfaturi pentru organizarea a două evenimente de neuitat - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Nunta și cununia civilă reprezintă două dintre cele mai importante evenimente din viața unui om. Cu toții ne dorim ca totul să iasă perfect, așa cum ne-am dorit dintotdeauna. Însă, acest lucru necesită o foarte bună organizare. Pregătirea unei nunți poate părea ușoară în primă fază, însă în practică lucrurile nu sunt chiar așa.

Multe cupluri preferă să organizeze cununia civilă și nunta chiar în aceeași zi, fapt care generează organizarea a două evenimente importante într-un interval de 24 de ore. Acest lucru nu este imposibil, însă există atât avantaje, cât și dezavantaje. Dacă te afli printre cei care își doresc să celebreze aceste evenimente în aceeași zi, atunci te afli în locul potrivit. În continuare ți-am pregătit câteva informații pe care este bine să le cunoști și să le iei în considerare într-un astfel de caz.

Cuprins

1. Merită sau nu să faci nunta și cununia în aceeași zi?

O întrebare pe care și-o pun multe cupluri este dacă să organizeze cununia civilă în aceeași zi cu nunta sau separat. Această decizie se datorează în general unor motive practice, dar și financiare. Important de știut este că organizarea acestor evenimente împreună are părți bune, dar și mai puțin bune.

Printre avantajele celebrării cununiei și nunții în aceeași zi se numără faptul că nu mai sunt necesare atât de multe pregătiri separate. Aici sunt incluse multe aspecte precum machiajul, coafatul, garderoba, invitații, mâncarea, aranjamentele florale, rezervarea unui local, serviciile foto-video și multe alte detalii. Așadar, din aceste puncte de vedere, organizarea ambelor evenimente în aceeași zi generează o reducere semnificativă a costurilor.

În ceea ce privește dezavantajele, principalele sunt oboseala care se acumulează și programările care trebuie făcute și respectate întocmai. Astfel, pregătirile trebuie să înceapă de dimineață și să se termine a doua zi dimineață, ceea ce poate fi cu adevărat epuizant. În afara stării de oboseală, mai sunt și aspectele care țin de program. Pentru a le face pe toate în aceeași zi, este necesar ca totul să fie organizat la minut și să nu existe suprapuneri. Însă, cum pot apărea situații neprevăzute, există și șansa ca anumite programări să se decaleze.

Luând aceste aspecte în considerare, gândiți-vă bine la ceea ce vă doriți amândoi și luați decizia care vi se potrivește cel mai bine.

2. Cununie civilă și nuntă – Sfaturi pentru organizarea unor evenimente memorabile

Dacă te-ai hotărât ca nunta și cununia să fie în aceeași zi, atunci este recomandat să ai în vedere câteva aspecte cheie ale organizării pentru a reuși să ai două evenimente de neuitat. În funcție de amploarea evenimentelor, este necesar să concepi un plan de la bun început și să începi pregătirile pas cu pas.

Pentru început, primele lucruri care trebuie rezolvate sunt programările la primărie și biserică, urmate de cele ale locației. Dacă datele dorite sunt disponibile, atunci poți continua cu alegerea formației sau DJ-ului, echipei foto-video și a serviciilor de catering. Toate acestea trebuie alese și decise din timp, deoarece pe ultima sută de metri s-ar putea să nu mai găsești servicii de calitate care să te ajute să conturezi un eveniment special din toate punctele de vedere.

De asemenea, ia în considerare faptul că este indicat să mergi să vezi localurile care ți-au atras atenția și poate să auzi și formația preferată cântând live. În acest fel, elimini o mulțime de situații neplăcute care ar putea apărea în ziua cea mare și te asiguri că totul va fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă celebra dragostea.

Odată rezolvate și programate aceste lucruri, poți începe să te preocupi și de decorațiuni, aranjamente florale și alte detalii care să vă facă să străluciți în ziua nunții. Pentru ca totul să iasă perfect, este important ca întâi de toate, mirii să se simtă bine și să facă alegerile care îi reprezintă și le definesc relația de iubire.

Fiind vorba de organizarea a două evenimente atât de importante în aceeași zi, cel mai bine este să apelezi la o platformă care să-ți pună la dispoziție toate contactele necesare în zona în care urmează să fie marele eveniment. Astfel, cu siguranță vei avea parte de cununia civilă, religioasă și petrecerea propriu-zisă perfectă.

În concluzie, indiferent de părerea celorlalți, este bine să programați cununia civilă și nunta exact atunci când vă doriți și să vă asigurați că întreaga organizare este pe mâini bune. În acest mod, ziua visurilor voastre va prinde conturul de poveste mult dorit și vă veți bucura de momente unice alături de cei dragi.

Sursă foto: Sursa foto: Pexels.com

cununienunta