Modele de tort pentru botez – Secrete esențiale pentru un tort deosebit!

Modele de tort pentru botez – Secrete esențiale pentru un tort deosebit! - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Tortul este unul dintre elementele cele mai importante atunci când vine vorba despre o aniversare, o nuntă sau un botez. Acesta trebuie să fie nu doar gustos și delicios, ci și deosebit din punct de vedere vizual. Cu siguranță vrei să găsești un model aparte, care să fie pe gustul tău și care să impresioneze invitații la petrecere. Însă, poate fi dificil să alegi varianta cea mai bună, atunci când ai la dispoziție numeroase opțiuni. De aceea, trebuie să iei în calcul câteva sfaturi și secrete care te pot ajuta să iei decizia potrivită pentru tine!

Cuprins

1. Modele de tort pentru botez – Cum să-l alegi pe cel ideal?

Dacă vrei să alegi un model special, care să ți se potrivească, este esențial să te bazezi pe o serie de criterii. Acestea te vor sprijini în căutările tale și te vor ajuta să selectezi furnizorii de torturi care să fie conforme cu așteptările tale. Deși un tort poate părea un element ce poate fi ales cu ușurință, de fapt lucrurile sunt mai complicate atunci când ai o gamă variată la dispoziție. Așadar, este recomandat să ai în vedere mai multe detalii în acest sens. Iată care sunt cele mai semnificative:

  • Ingrediente

Ingredientele reprezintă primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când cercetezi diferite torturi de botez. Trebuie să găsești un echilibru perfect între ceea ce preferi tu și ceea ce ar putea aprecia cel mai mult invitații tăi. Te poți orienta către torturi fructate, pe bază de spumă de fructe, jeleu sau chiar fructe proaspete, dar și către torturi mai dulci, cu marțipan, ciocolată, vanilie sau alte arome similare. Indiferent de varianta aleasă, trebuie să iei în considerare eventuale restricții alimentare pe care le pot avea invitații tăi. În plus, cel mai bine este să te orientezi către ingrediente cât mai naturale și mai sănătoase.

  • Dimensiune

Dimensiunea este un amănunt pe care nu trebuie să-l ignori. Ia în calcul numărul de invitați și asigură-te că tortul ales este suficient de mare pentru toată lumea. Dacă nu știi ce mărime ar fi potrivită pentru evenimentul tău, atât în privința tortului, cât și a meniului, consultă-te cu furnizorii de catering și alegeți împreună cea mai bună opțiune.

  • Design și culoare

Designul tortului poate avea un impact vizual puternic, fiindcă, în general, aducerea tortului este un moment care iese în evidență la orice eveniment. Așadar, poți opta pentru variante clasice de culori – precum roz sau albastru – sau poți experimenta alte nuanțe originale, care să se integreze perfect în designul pe care vrei să-l creezi. În plus, modelul și figurinele sunt detalii pe care trebuie să le selectezi cu grijă. Cele mai populare torturi sunt cele alcătuite din marțipan, tocmai pentru că marțipanul și pasta de zahăr pot fi modelate într-o multitudine de moduri, pentru a obține finisaje inedite.

  • Sezon

Atunci când pornești în căutarea unui model de tort pentru botez, trebuie să ții cont și de sezon. Sunt anumite arome care se potrivesc în orice anotimp, dar sunt și creme care nu sunt recomandate, de exemplu, pe timp de vară, când temperaturile sunt ridicate. Ia în considerare toate aceste aspecte și cere sfatul specialiștilor.

model tort botez fetita

2. Idei de tort pentru botez – Tematică și design

Dacă ai o tematică specială pentru botez și ai optat pentru decoruri tematice deosebite, trebuie să integrezi și tortul în tot acest ansamblu stilistic. De exemplu, în cazul în care îți place o tematică florală, poți selecta un tort decorat cu flori și petale. Iar dacă vrei să alegi un decor rustic, poți specifica acest lucru echipei cu care colaborezi, iar aceasta îți va pune la dispoziție modele care să se potrivească într-un astfel de cadru. De asemenea, poți opta pentru tematici îndrăznețe precum: tematică marină, de Halloween, decor de basm, temă cu supereroi sau alte idei creative.

Totuși, pentru a te asigura că găsești cei mai buni furnizori, poți apela la ajutorul unei platforme – precum Tulipr – care să-ți ofere o plajă mai largă de posibilități, într-un singur loc. Astfel, vei putea cerceta mai ușor opțiunile disponibile.

idei tort botez

                      model tort botez baiat                  tort botez baietei

În concluzie, alegerea tortului este un factor important în procesul de organizare. Nu trebuie să te îngrijorezi – dacă ai la îndemână criteriile esențiale, cu siguranță vei descoperi exact ceea ce îți dorești, iar invitații tăi vor fi surprinși de designul inedit, dar și de gustul deosebit!

Sursă foto: Shutterstock.com, Ro.pinterest.com

tort botez