Majoratul - Ghid pentru cea mai la modă petrecere de majorat!

Majoratul - Ghid pentru cea mai la modă petrecere de majorat! - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Un prag simbolic, trecerea de la copilărie la maturitate merită marcată printr-o petrecere în care tânărul adult să simtă iubirea și protecția celor din jur, dar și încrederea și independența pe care noul statut i le oferă. Majoratul reprezintă o altfel de aniversare, deoarece își pune amprenta asupra maturității sărbătoritului și dă tonul unei vieți frumoase, cu responsabilități, dar și distracții, într-un mod echilibrat.

Pregătirile pentru petrecerea de majorat presupun o întreagă strategie ca distracția să fie pe primul loc, în timp ce grijile să fie preluate de la sărbătorit și părinții acestuia de către furnizorii și personalul angajat de firma de evenimente. Astfel, dacă vrei să te bucuri alături de copilul tău- proaspăt major- în loc să fii stresat de pregătiri, cel mai bine ar fi să apelezi la o firmă specializată.

În continuarea articolului, iată câteva sfaturi de care ai putea ține cont pentru a plănui, garantat, o petrecere pe cinste, pe gustul adolescenților.

Cuprins

1. Locații pentru un majorat de neuitat!

Apelând la o firmă de evenimente, destinată special organizării celor mai funny petreceri, poți găsi locații de vis unde fiul sau fiica ta să-și sărbătorească împlinirea celor 18 ani. Deoarece paleta de opțiuni este posibil să fie prea largă, alegerea locației perfecte ți-ar putea da bătăi de cap. Pentru a evita acest lucru, te poți inspira din următoarea listă, în care au fost schițate și câteva argumente pro și contra fiecărei locații în parte:

  • Un restaurant / local

Cel mai probabil, acest loc se află aproape de tine, este în orașul tău, așa că transportul nu ar fi o problemă. Locul este destul de elegant, în funcție de gusturile fiecăruia. Poți alege o temă pentru majorat și, astfel, poți vedea dacă restaurantul vizat se încadrează sau nu preferințelor tale. Unele restaurante oferă un meniu propriu, așa că nu mai trebuie să te stresezi în legătură cu mâncarea, și, câteodată, pun la dispoziție și un mini-bar.

  • O pensiune/ hotel

Dacă alegi o pensiune sau un hotel ca locație pentru majorat, atunci se presupune din start că oaspeții vor rămâne peste noapte. În funcție de cât de departe este de casele lor, trebuie să le asiguri un mijloc de transport până la locație, respectiv cazare. Hotelurile oferă diverse oferte care merită discutate, iar firmele de evenimente se vor asigura că închirierea este avantajoasă.

  • Acasă

Dacă îți surâde ideea unei petreceri mai intime și ai destul loc de desfășurare la tine acasă, atunci ai scăpat de grija închirierii unui local. Desigur, e nevoie să te gândești la condițiile vremii și la sezonul în care va avea loc petrecerea, deoarece, dacă plănuiești o petrecere în curtea din spate, și se anunță ploi, atunci va trebui să mutați party-ul în interior. De asemenea, în cazul reglementărilor COVID, e bine să fii pus la curent cu noile cerințe înainte să organizezi ceva.

2. Majoratul - ce mâncare preferă petrecăreții?

Desigur, așa cum s-a mai spus, dacă petrecerea va avea loc într-un cadru organizat mai formal, într-un local sau la un hotel, mâncarea va fi inclusă, probabil, în meniu, și gazdele petrecerii vor avea destule variante din care să-și aleagă ce este cel mai potrivit pentru invitații lor.

Meniurile de la restaurant s-au modernizat și conțin, în general, două sau trei feluri de mâncare, fără desert: un aperitiv, friptură, pește. Pentru că gusturile nu se discută, rămâne la latitudinea ta și a sărbătoritului alegerea tipului de meniu.

O idee inedită, care va atrage toate privirile și toți pofticioșii, este amenajarea unui candybar, cu mici preparate dulci care să înveselească și mai mult atmosfera. În general, poți comanda un astfel de candybar la orice cofetărie printr-un intermediar sau poți vorbi la restaurant sau hotel dacă aceștia dispun de acest serviciu.

Mai complicat este acasă în ceea ce privește mâncarea, dar, din fericire, furnizorii de mâncare fac o treabă deosebită în privința serviciilor de catering, așa că e mai mult plăcere decât chin să pui la cale un meniu de majorat, alături de aceștia. Dacă sărbătoritul este amator de preparate fancy, vă puteți orienta spre un meniu de aperitive gustoase. În caz contrar, dacă preferă o petrecere mai casual, probabil că pizza sau fast-food-ul ar fi pe gustul tuturor adolescenților invitați.

La meniul de mâncare se adaugă și cel de băuturi. Pentru siguranța tuturor, este bine ca adulții să supravegheze consumul de alcool, deoarece și distracția trebuie să se întâmple în limite responsabile.

3. Sistem audio pentru majorat - Ce muzică dă tonul petrecerii?

Pentru a menține o atmosferă plăcută și a ridica nivelul distracției, muzica este mai importantă decât orice altceva. Sărbătoritul va dori să asculte melodiile lui preferate alături de gașca lui, dansând, râzând și dezlănțuindu-se în ritmul muzicii. Astfel, e esențial ca sistemul audio să fie unul de calitate și persoana care se ocupă de întreținerea atmosferei să fie pe placul petrecăreților. Dacă apelezi la o firmă de evenimente, aceștia te vor putea pune în legătură cu un DJ sau o formație, împreună cu sistemul audio pregătit de aceștia. În seama ta nu rămâne decât distracția și crearea amintirilor de neuitat!

4. Sistem audio pentru majorat - Ce muzică dă tonul petrecerii?

Cu siguranță, amintirile care rămân după majorat vor fi păstrate în inimile tuturor și nu e nevoie de nimic altceva pentru a readuce la viața acele clipe în care numai bucuria și voia bună contau. Cu toate acestea, e foarte plăcut și folositor să ai câteva poze făcute de la eveniment, pentru a imortaliza perfect atmosfera petrecerii, a reține chipurile invitațiilor, a surprinde bucuria și entuziasmul proaspătului major și a împărtăși mai departe cu ceilalți amintirile de la petrecere.

Un astfel de colaj foto poate fi realizat de un fotograf profesionist, care poate fi angajat tot prin firma de evenimente. Sigur, trebuie discutate în prealabil detaliile legate de ce tip de album vă doriți, ce tip de instantanee, unde să fie locația sesiunii foto și ce anume doriți să surprindă în fotografii.

Există posibilitatea ca sărbătorita să fie o fashionistă dornică să pozeze, mai ceva ca un model! În acest caz, pozele de majorat vor veni ca o surpriză în plus. Oricum, un colaj foto este un cadou plin de semnificații, care, pe măsură ce trece timpul, va deveni mai prețios.

În concluzie, pentru a organiza o petrecere de majorat care să fie pe placul tânărului de 18 ani, dar și al prietenilor acestora, cel mai bine ar fi să ceri ajutorul pentru a fi sigur că toate dorințele îi sunt îndeplinite. Astfel, ghidul pentru un majorat de neuitat conține câteva aspecte esențiale legate de: locația petrecerii, mâncarea & băutura, muzica și, nu în ultimul rând, fotografiile.

Sursa foto: Unsplash.com.

majoratul petrecere majorat