Aniversarea căsătoriei pe ani – momente de neuitat pentru un cuplu trainic

Aniversarea căsătoriei pe ani – momente de neuitat pentru un cuplu trainic - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

”Și au trăit fericiți pân’ la adânci bătrâneți!”: așa se termină marea majoritate a basmelor și a poveștilor pe care le-ai citit în copilărie. După ce binele învinge forțele răului, are loc mult așteptata nuntă dintre erou și aleasa inimii sale, care durează 3 zile și 3 nopți, iar toată lumea vorbește despre fericirea și norocul celor doi îndrăgostiți. Cu siguranță că și tu, și jumătatea ta, ați radiat în ziua nunții voastre, iar acum puteți deschide albumul de poze pentru a rememora acele clipe magice din viața voastră!

Însă cine spune că nu poți avea momente de neuitat chiar și după ziua nunții? Aniversarea căsătoriei este ziua perfectă pentru a-ți sărbători dragostea, dar și momentul ideal pentru a-ți aminti, în fiecare an, de ce ai spus cândva ”Da” pentru totdeauna!

Cuprins

1. Aniversarea căsătoriei: marchează momentul special printr-o petrecere deosebită

aniversare casatorie

Pe măsură ce viața ta și a partenerului se schimbă, vei avea parte de nenumărate obstacole și greutăți, însă sprijinul pe care îl regăsești în căsnicie te va ajuta să vezi și partea frumoasă a vieții. Pentru a-i mulțumi partenerului pentru faptul că este mereu alături de tine, la bine și la greu, ai ocazia de a sărbători în fiecare an momentul care v-a unit destinele!

Organizarea unei petreceri aniversare este una dintre cele mai frumoase metode de a sărbători momentul în care ți-ai unit destinul cu cel al sufletului tău pereche. O petrecere aniversară, în compania familiei și a prietenilor apropiați, reprezintă cadrul perfect pentru a celebra dragostea și fericirea care unesc doi oameni pentru totdeauna!

1.1 Idei pentru aniversarea căsătoriei – elementele necesare pentru o aniversare ca-n povești

Organizarea unei petreceri de neuitat, de aniversare a nunții, presupune o planificare logistică majoră, deoarece trebuie să iei în calcul diferiți factori importanți pentru a asigura succesul unei aniversări speciale. Deoarece trebuie să fii atent la multe detalii, este de preferat să te orientezi către o platformă care te ajută să găsești furnizorii potriviți pentru evenimentul tău! Într-un singur loc poți găsi toți furnizorii de servicii de care ai nevoie, așadar organizarea petrecerii devine mult mai simplă. În acest fel, poți să compari ofertele pentru a găsi varianta cea mai bună pentru aniversarea planificată!

Elementele de care trebuie să ții cont atunci când organizezi mult așteptata petrecere de aniversare a nunții sunt următoarele:

 • Ghidează-te după un buget prestabilit

Întâi de toate, este esențial să stabilești un buget și să ții cont de acesta atunci când alegi toate celelalte elemente ale petrecerii. Bugetul dictează dacă poți alege un anumit DJ sau o anumită firmă de catering, dar nu uita să acorzi prioritate acelor elemente dragi ție și partenerului. Până la urmă, această petrecere trebuie să fie despre tine și jumătatea ta! De exemplu, dacă vrei neapărat un anumit local pentru aniversare, atunci distribuie o parte mai mare din buget pentru local și redistribuie suma rămasă pentru celelalte elemente. Important este ca rezultatul să fie pe placul amândurora!

 • Alege o locație care transformă visul în realitate

locatie nunta

Locația petrecerii este unul dintre elementele definitorii ale unei aniversări reușite. Pentru a opta pentru locația perfectă, ține cont de anotimpul în care organizezi aniversarea. Vrei o petrecere numai în interior sau și cu posibilitatea de a ieși într-o grădină sau de a te delecta lângă o piscină? Ținând cont de aceste aspecte, poți alege un local, un ballroom sau un restaurant care va deveni cadrul perfect pentru a rememora ziua nunții!

 • Orientează-te către o tematică care definește relația de cuplu

petrecere tematica

De cele mai multe ori, decorațiunile, muzica, luminile și toate celelalte detalii trebuie să aibă aceeași tematică pentru a se armoniza perfect. Alegerea unei tematici distractive pentru tine și partener asigură o petrecere de succes, deoarece vă pune în valoare personalitatea, iar invitații nu vor uita, cu siguranță, petrecerea de aniversare care a fost unică! Nu ezita să-ți folosești creativitatea. De exemplu, o petrecere în stil hollywoodian, o tematică axată pe un deceniu anume (anii ’20, anii ’90 etc.), o petrecere cu ținute Black Tie sau o tematică florală sunt alegeri originale și creează atmosfera perfectă de sărbătoare și de voie bună!

 • Optează pentru decorațiuni care amintesc de dragostea voastră

decoratiuni petrecere

Decorațiunile reprezintă o notă creativă, care adaugă originalitate și culoare petrecerii aniversare. În plus, poți exprima mult mai ușor tematica prin intermediul decorațiunilor și poți personaliza evenimentul unic din viața ta cu ajutorul baloanelor, al florilor naturale sau al cadourilor special create pentru invitații tăi. În plus, pentru a crea clipe de neuitat, poți opta pentru un photo corner personalizat sau o cabină foto, locuri special amenajate unde toți invitații pot face poze pentru a le posta, apoi, pe rețelele de socializare!

De asemenea, poți apela și la serviciile unor fotografi și cameramani pentru a imortaliza momentele frumoase. Aniversarea unui anumit număr de ani de căsătorie se întâmplă doar o singură dată, așa că asigură-te că vei păstra amintirea în suflet, dar și în albumul foto al familiei tale!

 • Acordă atenție modului în care sunt redactate invitațiile

Invitațiile pentru aniversarea căsătoriei pot fi creative, cu elemente originale, pe un ton prietenos și un stil semi-formal sau informal, spre deosebire de invitațiile de la nuntă, care necesită un stil formal ori clasic. Chiar dacă optezi pentru trimiterea unor invitații electronice, invitații scrise caligrafic ori invitații tematice, nu uita să menționezi numele, să notezi data, ora și locul aniversării, câteva rânduri despre tine și partener, cum ar fi: câți ani de căsătorie sărbătoriți, date de contact și tematica petrecerii, pentru ca invitații să aibă o vestimentație în ton cu petrecerea!

 • Nu uita: muzica dă tonul

cuplu care danseaza

Invitații au sosit, te-au și felicitat deja pentru aniversarea anilor de căsătorie, dar mai apoi, ce vor face aceștia? Ei bine, se îndreaptă către ringul de dans! Un eveniment la care lipsește muzica nu este tocmai o petrecere, iar pe ringul de dans, alături de sufletul pereche, timpul zboară și nici nu mai știi pe câte melodii ai dansat! Tot ce trebuie să faci este să alegi band-ul și DJ-ul potriviți ori soliștii care vor da tonul la distracție! Dacă vrei să îți surprinzi partenerul, împărtășește pe ringul de dans mișcările de Moonwalk pe care le-ai învățat special pentru evenimentul deosebit!

 • Alege rețeta pentru succes: meniul

Ringul de dans asigură distracția petrecerii, dar între două cântece antrenante, invitații au nevoie de un moment de relaxare, în timpul căruia să-și încânte și papilele gustative! Un serviciu de catering va avea grijă ca la evenimentul special pentru tine să nu lipsească preparatele alese cu atenție. Dacă vrei să creezi un moment dulce pentru a-ți răsfăța toți invitații, inclusiv pe cei mici, atunci optează pentru un candy bar care oferă diferite sortimente delicioase. Un secret pe care trebuie să-l știi neapărat: dacă ai mulți invitați, fiecare având alte preferințe alimentare, atunci bufetul suedez este opțiunea care va mulțumi pe toată lumea.

Desigur, tortul este vedeta meniului, așa că alege-l pe cel care ți se pare cel mai savuros și nu ezita să asortezi tortul cu tematica petrecerii. Toți cei apropiați vor fi plăcut impresionați de atenția acordată detaliilor!

 • Oferă jumătății tale un cadou magic

petrecere surpriza

Petrecerea de aniversare a căsătoriei trebuie să fie axată în jurul tău și al sufletului pereche. Vrei ca această zi, la fel ca ziua căsătoriei, să aibă o semnificație profundă pentru amândoi. Probabil că vrei să oferi celuilalt un cadou aparte, plin de însemnătate. Ei bine, petrecerea de aniversare a căsătoriei poate deveni locul ideal în care să oferi o declarație de dragoste cu totul și cu totul specială!

De exemplu, timpul care s-a scurs de la ziua nunții și până în prezent ți-a adus multe clipe importante: momente în care i-ai împărtășit partenerului succesul și bucuria ta, dar și momente în care ți-a oferit sprijin și încredere pentru a depăși toate problemele. Așa că, în timpul petrecerii, poți pune pe fundal un videoclip cu poze care surprind vacanțele și momentele frumoase petrecute împreună. Poți alege o poză reprezentativă pentru fiecare an de căsătorie, care te-a făcut să-ți dai seama cât de dificilă ar fi fost viața dacă nu aveai, alături de tine, jumătatea care te completează. Un astfel de videoclip reprezintă un gest romantic, o declarație modernă de dragoste care va fi, cu siguranță, pe placul persoanei speciale din viața ta!

2. Aniversările căsătoriei: secretele unei căsnicii trainice pentru a celebra cât mai mulți ani împreună

aniversarea casatoriei

Cu siguranță ai auzit și tu de cupluri care n-au mai găsit nici măcar un motiv pentru a rămâne împreună, așa că au decis să divorțeze. O despărțire nu este deloc ușoară pentru nimeni: în ziua nunții toată lumea spune „Da” pentru totdeauna, dar dacă un cuplu nu știe cum să-și consolideze relația, atunci neînțelegerile se tot adună până într-o zi când își spun „Adio” pentru totdeauna. Dacă și tu admiri acele cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie și își aniversează nunta de aur, atunci este bine să urmezi câteva sfaturi utile pentru a avea, și tu, o asemenea relație!

Căsătoria – un „dans în doi”

O căsătorie trainică reprezintă un parteneriat, un „dans în doi”: nu este suficient să fii singurul care face un pas, și celălalt trebuie să accepte să joace după aceleași „reguli”. Desigur, fiecare persoană reacționează diferit în funcție de personalitatea sa, dar principiile unei căsnicii fericite sunt aceleași pentru toate cuplurile care își unesc destinele.

Secretele pe care trebuie să le știi sunt următoarele:

 • Comunică eficient cu celălalt

În special la începutul unei căsătorii, fiecare partener are anumite așteptări de la celălalt, iar când visul nu devine realitate, de multe ori intervine supărarea. Soluția este să îți înțelegi jumătatea și să explici toate problemele pe care le observi în așa fel încât celălalt să nu fie ofensat și să înțeleagă punctul tău de vedere. Deși pare un proces complex, este destul de simplu să comunici atunci când împărtășești cu celălalt aceleași țeluri pentru viitorul vostru.

În timp, comunicarea devine mai eficientă, căci fiecare cuplu are un limbaj propriu. Ce înseamnă acest lucru? De exemplu, este suficient să spui un anume cuvânt sau o expresie, iar celălalt știe că te referi la o anumită poveste, la un anumit context cunoscut de amândoi. Așa că vei transmite mai clar ideile tale și vei înțelege mai repede ce vrea celălalt să-ți comunice. Cu perseverență, vei învăța să descifrezi și comunicarea nonverbală a celuilalt: trebuie doar să fii sincer și receptiv de-a lungul întregului proces de comunicare din căsnicie!

 • Acceptă și un alt punct de vedere

Dacă nu ai crescut cu frați sau surori, atunci poate este greu să accepți că nu ai dreptate întotdeauna! Dacă privești o problemă din ambele perspective, atunci și tu și partenerul puteți avea dreptate! O căsătorie presupune încredere în celălalt și o anumită doză de „dragoste oarbă”, așa că uneori tu vei conduce dansul, iar alteori vei accepta să urmezi ritmul impus de celălalt.

Până la urmă, în rezolvarea unei neînțelegeri, cel sau cea care s-a mai confruntat cu acea dilemă sau care are experiența și aptitudinile necesare poate lua o hotărâre mai bună pentru amândoi. Pentru a avea o căsnicie trainică, trebuie să fii gata să-ți susții partenerul și să accepți că nu vei face mereu așa cum ai vrea! Nu uita, încrederea în celălalt este singura modalitate pentru a trece peste multe încercări din viața de cuplu.

 • Dezvoltă o prietenie durabilă, bazată pe respect și încredere

nunta de aur

Soțul sau soția trebuie să devină cel mai bun prieten sau cea mai bună prietenă din viața ta. Partenerul îți cunoaște punctele tari și punctele slabe și este alături de tine atât în momentele de vârf, cât și în momentele cele mai grele. O căsătorie necesită doi parteneri care își pot destăinui gândurile, visele, aspirațiile și secretele, fără teama că unul va profita de slăbiciunile celuilalt. Încrederea reciprocă într-o căsnicie reprezintă unul dintre cele mai prețioase lucruri pe care le poți dobândi în viață! Dar, la fel ca oricare alt obiect prețios, devine vulnerabil: încrederea se destramă dacă nu o apreciezi și nu o respecți!

 • Investește timp și energie în căsnicie

petrecere aniversara

Familii diferite, slujbe diferite, cercuri diferite de prieteni: nici nu îți dai seama când începi să devii ocupat cu toate lucrurile care se învârt în jurul tău, așa că pui alte lucruri pe primele locuri, înaintea partenerului tău! Atunci când te-ai căsătorit, ai știut că vrei să ai aceleași scopuri alături de jumătatea ta, pentru tot restul vieții. Așa că, deși poți, cu ușurință, să devii preocupat de alte probleme, fii alături de partener în fiecare zi și investește timp în proiectele comune.

Dar nu uita: într-o căsătorie nu este vorba numai de proiecte legate de gospodărie, copii și animale de companie. Activități relaxante, care să fie pe placul amândurora, cum ar fi să alergați împreună în parc, să luați lecții de dans ori să mergeți la film în fiecare weekend, reprezintă proiecte care sudează relația și creează amintiri frumoase. Relația ta trebuie să fie o prioritate de lungă durată, iar fericirea celuilalt să te preocupe constant. Când partenerul este fericit, atunci și tu devii împlinit!

Toate aceste secrete sunt vitale pentru a avea o căsnicie armonioasă, care să învingă testul timpului și care să te facă fericit zi după zi, pentru tot restul vieții!

cina romantica

În concluzie, orice căsnicie presupune efort și înțelegere, iar aniversarea căsătoriei trebuie să fie un prilej de sărbătoare pentru orice cuplu, deoarece, în fiecare zi, cei doi aleg să fie împreună și să treacă peste toate provocările vieții!

Sursă foto: Shutterstock.com.

aniversare casatorie aniversare 1 an de căsătorie