Organizare evenimente – cum găsești furnizorii în cel mai scurt timp

Organizare evenimente – cum găsești furnizorii în cel mai scurt timp - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Organizarea unui eveniment presupune destul de multă muncă, indiferent că este privat sau corporate. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care este recomandat să le ai în vedere imediat ce ai stabilit numărul de invitați, tematica (dacă există) și locul în care se va desfășura este alegerea furnizorilor de servicii, în funcție de toate cele menționate înainte.

Acest lucru înseamnă, de obicei, alocarea de timp prețios dacă ai de gând să vizitezi fiecare furnizor în parte sau alegi să îi contactezi telefonic pentru oferte. Cum ar fi, însă, dacă ar exista o modalitate mai ușoară? Articolul de mai jos îți propune o cale mai simplă de a găsi tot ce îți trebuie într-un singur loc: o platformă specializată care adună diverși provideri de servicii pentru organizarea de evenimente.

Cuprins

1. Organizarea de evenimente private și corporate – asemănări și diferențe

2. Organizarea unui eveniment și stabilirea furnizorilor de care ai nevoie

3. Etapele organizării unui eveniment și unde găsești furnizorii necesari

1. Organizarea de evenimente private și corporate – asemănări și diferențe

Evenimentele private, precum nunțile, botezurile și aniversările, dar și cele corporate sunt cel mai des întâlnite în România, iar fiecare astfel de petrecere are propriile caracteristici, așadar va avea nevoie și de furnizori diferiți din câteva puncte de vedere.

Primul pas în organizarea unui eveniment este chiar acesta: stabilirea tipului de petrecere și numărul invitaților.

Există câteva repere pe care le poți respecta în cazul organizării de evenimente private, printre care:

 • alegerea unui loc ușor accesibil tuturor invitaților;
 • asigurarea unei atmosfere care să reflecte motivul petrecerii;
 • stabilirea mâncării și băuturilor în funcție de durata evenimentului;
 • alegerea unor mărturii potrivite pentru o nuntă, botez sau alt tip de petrecere;
 • asigurarea de servicii foto-video;
 • asigurarea entertainmentului atât pentru adulți, cât și pentru copii.
 • Spre deosebire de cele private, organizarea de evenimente corporate poate fi mai simplă prin prisma faptului că acestea sunt dedicate exclusiv adulților, durează mai puțin de cele mai multe ori iar cadourile pentru invitați sunt mai ușor de ales.

  În funcție de aceste coordonate, poți apela la un organizator de evenimente care se poate ocupa de toate aceste aspecte, plecând de la dorințele tale, dar mai ales de alegerea furnizorilor.

  2. Organizarea unui eveniment și stabilirea furnizorilor de care ai nevoie

 • Multe persoane se întreabă ce face un organizator de evenimente, iar răspunsul este unul simplu : are grijă de tot ce înseamnă pregătirea petrecerii în cele mai mici detalii.

  Una dintre părțile importante în managementul de evenimente este alegerea furnizorilor, iar pe platforme specializate, acum ai la dispoziție diverși provideri de decorațiuni, invitații și mărturii sau chiar cadouri, în cazul petrecerilor corporate și până la asigurarea localurilor, a muzicii cu ajutorul unor banduri sau a unui DJ.

  Pentru organizarea de evenimente private, corturile în aer liber pot fi o opțiune atunci când ai deja locul pe care dorești să-l amenajezi, însă, la fel de bine poți merge și pe varianta unui restaurant cu grădină.

  La alegerea furnizorilor poți ține cont și de etapele de organizare a evenimentului atunci când nu dorești să te aglomerezi foarte mult într-o perioadă scurtă de timp.

  3. Etapele organizării unui eveniment și unde găsești furnizorii necesari

 • Organizarea unui eveniment, indiferent că este privat sau corporate are câteva etape importante, fiecare având nevoie de furnizori. Astfel:

  1. Alegerea localului

  În alegerea localului va trebui să ții cont de capacitatea locurilor disponibile pentru a reduce numărul de restaurante pe care le ai la dispoziție. Într-un loc precum o platformă de organizări de evenimente, găsirea acestuia va fi mult mai rapidă în comparație cu căutarea pe net după site-urile fiecăruia în parte. Pe lângă acesta, te poți hotărî și dacă ai nevoie de personal specializat.

  2. Asigurarea mâncării și a băuturii

  Dacă dorești să apelezi la o firmă de catering, tot o platformă unde vei găsi listați numeroși furnizori din care să-l alegi pe cel potrivit în funcție de meniul pe care îl dorești poate fi soluția cea mai simplă. De asemenea, dacă nu dorești să te ocupi de acest aspect, poți găsi chiar și liste cu organizatori de evenimente care să pregătească petrecerea la indicațiile tale.

  3. Furnizorii pentru diverse servicii de entertainment

  Atunci când utilizezi o platformă care reunește mai mulți furnizori, cu un simplu click ai acces la tot ce înseamnă entertainment și distracție: fotografi și videografi, muzică, artificii și fum greu și chiar costume și rochii.

  De asemenea, dacă ai nevoie, poți găsi și firme de transport care să ducă invitații la locul stabilit, acesta fiind un serviciu des folosit în organizarea de evenimente private.

  Organizarea de evenimente presupune destul de mulți pași care pot fi simplificați cu doar câteva clickuri atunci când alegi să folosești o platformă care reunește mai mulți furnizori și de pe care îi poți alege pe cei care se potrivesc cel mai bine cu ideile tale. Mai mult de atât, te poți inspira în funcție de ce găsești acolo pentru a aduce un suflu nou petrecerii tale private sau corporate.

  În concluzie, organizarea unui eveniment poate fi realizată într-un timp scurt și fără prea mult efort, alegând furnizorii de care ai nevoie direct de pe o platformă specializată.

  Sursa foto: Pixabay.com