Aniversarea de un an și petrecerea de moț: ce trebuie să știi pentru a organiza un eveniment fără cusur?

Aniversarea de un an și petrecerea de moț: ce trebuie să știi pentru a organiza un eveniment fără cusur? - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Nașterea bebelușului este o sărbătoare și o bucurie pentru orice părinte. Primul an din viața nou-născutului este plin de provocări și de schimbări pentru părinții care sunt nevoiți să redefinească ceea ce numeau până atunci „viața obișnuită”. Nu este deloc o misiune ușoară pentru aceștia să facă față schimbărilor aduse de noul membru al familiei, de aceea orice sarcină în plus poate fi o povară.

Petrecerea de moț sau aniversarea de un an este prima petrecere a copilului tău și este important ca aceasta să fie cât mai specială. Probabil că, pe lista ta de priorități ai deja foarte multe lucruri de făcut și îți este foarte dificil să faci față cu organizarea unui eveniment atât de important. Atunci când organizezi un eveniment trebuie să colaborezi cu furnizorii potriviți, care să-ți îndeplinească cerințele. În următorul articol vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a organiza o petrecere de moț așa cum ai visat. Citește în continuare și descoperă care sunt secretele care vor asigura succesul evenimentului.

Cuprins

1. Când are loc petrecerea de tăierea moțului la băieți?

petrecere de mot

Tăierea moțului este o tradiție importantă, un prilej de bucurie pentru întreaga familie. Acest obicei presupune o petrecere organizată de părinți care se face, conform tradiției, atunci când copilul împlinește vârsta de 1 an. Tradițiile și ritualurile săvârșite la această petrecere nu sunt de natură religioasă, însă, se pare că acestea nu sunt foarte diferite de la o regiune la alta a țării. Evenimentul este o adevărată bucurie, astfel că este permis să folosești cele mai frumoase decorațiuni, să alegi cel mai interesant local unde să organizezi petrecerea și să surprinzi toate aceste lucruri cu servicii foto video pentru a avea amintiri pentru ani de zile. Dacă te-ai hotărât să organizezi petrecerea, iată câteva sfaturi care să te ajute la organizare:

Stabilește bugetul

Planifică din timp cât îți dorești să cheltuiești cu petrecerea și alege dintr-o listă cu furnizori de servicii din industria de evenimente. Nu te abate mult de la bugetul tău, astfel încât să nu strici aniversarea din cauza stresului financiar. Pe platforma Tulipr găsești furnizori de produse și servicii pentru toate buzunarele.

Lista de invitați

Familia, nașii și prietenii abia așteaptă să participe la evenimentul vostru. Creează o listă și oferă invitații electronice sau invitații tematice la petrecerea voastră.

Locul de desfășurare

Ai nevoie de un local unde să organizezi această petrecere și o tematică bine stabilită. În baza tematicii tale poți alege apoi decorațiunile, dar și mâncarea și băutura pe care le-o oferi invitaților. Petrecerile de vară sunt mai ușor de organizat, fiindcă poți opta pentru un local în aer liber.

petrece mot fetita si baietel

Alege o tematică

Alegând o temă îți va fi mult mai ușor să alegi și restul serviciilor precum muzica, decorațiunile, mâncarea și băutura.

2. Ce obiecte se pun pe tava de la petrecerea de moț?

petrecere mot aniversare copii

Nu există o listă cu obiecte, fiindcă aceste lucruri se aleg în funcție de preferințele tale sau ale nașilor. Totuși, majoritatea oamenilor aleg câteva obiecte clasice care au o simbolistică aparte și prevestesc meseria pe care cel mic o va avea în viitor. Copilul este pus să aleagă de pe o tavă trei obiecte, iar apoi se taie o șuviță de păr din capul copilului care reprezintă înfrângerea tuturor fricilor pe care cel mic le-ar putea avea în viață. Nașii iau parte la toate aceste tradiții și, împreună cu părinții, stabilesc și obiectele puse pe tavă. Iată câteva exemple de obiecte:

Foarfecă/pieptene - simbolizează frumusețea, meseria de hair-stylist

Carte/caiet/pix - simbolizează inteligența, meseria de profesor/scriitor

Seringă/stetoscop - meseria de doctor

Bani - reprezintă bogăție și succes

Parfum/cosmetice/oglindă - simbolizează frumusețea, prezice că bebelușul va fi rafinat și atent la propria imagine

Șurubelniță - simbolizează perspicacitatea, copilul va fi descurcăreț

Instrument muzical/pensulă - talent artistic

Toate aceste lucruri se plasează pe o tăviță și i se pun în fața copilului. Este unul din momentele la care părinții se amuză cel mai des și la care îi fac celui mic cele mai frumoase urări. După ce toți pașii au fost traversați, poate începe petrecerea de tăiere de moț sau rupere de turtă, alături de familie.

3. Idei de petrecere moț

catering eveniment

Există o multitudine de obiceiuri și tradiții asociate cu tăierea moțului sau ruperea turtei, care sunt încă urmate îndeaproape de numeroase familii. Astfel că trebuie ca tematica să fie aleasă în funcție de preferințele tale, dar și de sexul copilului. Unii părinți aleg o tematică simplă și o întâlnire doar cu cei mai apropiați prieteni, iar alți părinți vor să se bucure împreună cu toți cunoscuții.

Poți alege din mai multe variante în funcție de sexul copilului tău. Există servicii potrivite atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Poți opta pentru ateliere amuzante de creație, poți chema personaje sau poți opta pentru pictură pe față. Limitele sunt stabilite de imaginația ta și de preferințele tale. Descoperă în continuare câteva idei de organizare a unei petreceri de moț pentru fete și pentru băieți.

candy bar tematic

3.1 Organizare petrecere moț fată

decoratiuni mot fetita

La petrecerile pentru moț, majoritatea părinților apelează la personaje din desene animate care să se joace cu copiii. Cele mai întâlnite personaje pentru fete sunt Minnie, personajele din Frozen sau Prințese Disney.

Când vine vorba de mâncare, poți opta pentru bufet suedez și pentru un tort tematic cu personajul ales. Nu uita să surprinzi toate aceste momente apelând la servicii foto video de calitate, astfel încât peste ani de zile, tu și copilul tău să retrăiți cu plăcere acele momente. Clovni, magicienii, DJ sau chiar și un castel gonflabil sunt doar câteva din opțiunile pe care le ai pentru petrecerea fetiței tale.

Dacă vrei să rezervi un animator bun, consultă lista noastră de servicii și asigură-te că faci rezervarea din timp. Dacă dorești să organizezi un eveniment de buget, dar la fel de frumos, asigură-te că planifici totul din timp. Consultă lista noastră de furnizori și alege ceea ce ți se potrivește în funcție de nevoile tale, dar și de buget.

3.2. Organizare petrecere moț băiat

decoratiuni petrecere mot baiat

Photo corner petrecere mot

Teme clasice pentru băieți sunt alese tot din categoria desenelor animate. Cele mai populare sunt: Minions, Mickey Mouse, Cars sau Trenulețul Thomas. Pornind de la aceste personaje, poți alege decorațiuni, costumul celui mic și alte accesorii pentru a crea o nouă pagină cu fotografii în albumul vostru de amintiri. Nu uita că bebelușul este principala „atracție” a petrecerii, așa că e important să te ocupi de tot ce ține de organizarea evenimentului de dragul lui. Dacă simți că toate aceste lucruri sunt copleșitoare, apelează cu încredere la un organizator de petreceri din orașul tău. Găsește-l pe cel mai bun pentru tine pe platforma noastră online.

Ca părinte, este dificil să faci organizarea unui eveniment atât de important, mai ales când prioritățile tale din viața de zi cu zi sunt despre bunăstarea bebelușului. Pe platforma noastră găsești toate serviciile oferite de cei mai buni furnizori din orașul tău. Descoperă ceea ce ți se potrivește și alege cea mai convenabilă ofertă. Am făcut pentru tine o selecție din care poți alege cu încredere și care este potrivită pentru toate buzunarele. Salvează timp și energie și bucură-te de un eveniment organizat fără cusur pentru această ocazie unică în viața celui mic.

Sursă foto:Pexels.com

aniversarepetrecere mot eveniment