Tematică pentru petrecere: cum îți poți transforma evenimentele private în lumi fictive de neuitat

Tematică pentru petrecere: cum îți poți transforma evenimentele private în lumi fictive de neuitat - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

Fie că îți sărbătorești ziua de naștere sau aniversezi un moment important din viața ta, fie că pur și simplu îți dorești să organizezi un eveniment în care să te simți bine alături de cei dragi, cu siguranță petrecerea tematică este o alegere potrivită. Combinația dintre decorațiunile interesante și colorate, costumele care mai de care mai îndrăznețe, muzica plină de viață și atmosfera relaxată nu va putea da greș niciodată. Dacă și tu îți dorești să organizezi un eveniment tematic și ești, însă, în pană de idei, citește acest articol pentru un plus de inspirație!

Cuprins
  1. Tematică petrecere: cum organizezi o petrecere tematică de vis
  2. Tematici petreceri: idei de petreceri tematice pentru o seară de neuitat

1. Tematică petrecere: cum organizezi o petrecere tematică de vis

Dacă ești o persoană căreia îi place să se implice în diverse activități, organizarea unei petreceri tematice poate fi la fel de distractivă ca evenimentul în sine. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a organiza o zi absolut specială:

  • Alegerea temei

Atunci când te gândești la tema potrivită pentru petrecerea ta, ia în calcul atât lucrurile care îți plac ție, cât și gusturile invitaților tăi, pentru a te asigura că toată lumea se va simți bine. Dacă este un eveniment restrâns, vorbește cu fiecare invitat în parte și află ce i-ar plăcea. În cazul în care petrecerea este de o anvergură mai mare, fă un grup pe o rețea de socializare și dă-le tuturor șansa de a participa la un sondaj de opinie.

artificii de exterior pentru nunta

  • Decorațiunile

Odată ce ai ales tema, începe căutarea decorațiunilor potrivite. Poți să personalizezi singur decorațiunile clasice, dar și să folosești decoruri tematice speciale pentru specificul pentru care ai optat. Nu uita: când e vorba de petreceri, niciodată nu este prea mult!

  • Mâncarea și băuturile

Chiar dacă poate fi puțin dificil în unele cazuri, încearcă să personalizezi și mâncarea și băuturile, astfel încât să se potrivească temei pe care ai ales-o. Dacă nu ai inspirație, caută pe internet idei de cocktailuri, dulciuri sau platouri. Cu siguranță se va aprinde un beculeț! Pentru temele cu specific național, poți opta pentru rețete tradiționale, specifice culturii pe care o celebrezi.

  • Invitațiile

Deși trăim într-o eră a tehnologizării, nu uita de ele, căci fiecare oaspete va fi foarte bucuros să primească o invitație fizică în cutia poștală. Alege, bineînțeles, invitații tematice cu sloganuri distractive, care să pună în evidență specificul petrecerii tale.

  • Mici cadouri

Dacă îți permite bugetul, oferă câte un cadou simbolic fiecărui invitat atunci când petrecerea se încheie. Acesta nu trebuie să fie foarte scump, fiind îndeajuns să le dăruiești câte o mică amintire pe care să o poată păstra. Astfel, invitatul va prețui mereu momentele petrecute alături de tine și de cei dragi.

2. Tematici petreceri: idei de petreceri tematice pentru o seară de neuitat

Există numeroase idei pe care le poți pune în aplicare atunci când organizezi o petrecere tematică. Aruncă un ochi peste sugestiile de mai jos, lasă-ți imaginația să zboare și organizează evenimentul mult visat!

  • Tematica Hollywood Glam

nunta cu tematica hollywood

Lumini, cameră, motor! Dacă îți place strălucirea și îți dorești să petreci alături de cei dragi o seară demnă de covorul roșu, tematica Hollywood glam este sigur ceea ce cauți. Îndeamnă-ți invitații să poarte ținute cât mai extravagante, pline de accesorii și materiale prețioase. Dacă nu ești constrâns de buget, închiriază o cabină foto și decoreaz-o cu diferite accesorii Hollywoodiene, precum o pereche de ochelari supradimensionați, un microfon sau o clachetă de regizor.

Dacă vrei să fii mai nonconformist, înlocuiește bufetul clasic cu un bar de… popcorn! În locul clasicelor pahare de sticlă, alege pahare mari de cinema și lipește de ele câte un sticker care să conțină „rezumatul” demn de Oscar al băuturii pe care fiecare o conține. Lasă-ți invitații să citească intriga și să descopere singuri cocktailul secret ascuns în spatele descrierilor. Nu uita, însă, de clasicele pahare de șampanie!

  • Fiesta

peterecre cu tematica fiesta

Îți plac optimismul, culorile și mâncărurile picante? Organizează o fiesta! În Spania, Filipine și America Latină, fiesta este un termen folosit tradițional pentru petrecerile organizate în scop religios, însă a devenit în timp sinonimul banchetelor și festivalurilor. Invită-ți oaspeții să vină îmbrăcați în costume tradiționale de flamenco (pentru femei) sau accesorizați cu un poncho și un sombrero (pentru bărbați).

De asemenea, fă-le o surpriză inedită acestora și oferă-le câte o pereche de maracas pentru a se distra pe tot parcursul petrecerii. Dacă vrei să depășești orice așteptare, înlocuiește DJ-ul clasic cu o trupa de mariachi! Pentru mâncare și băuturi, optează pentru un bufet cu specific mexican și pahare mari și colorate de margarita!

  • Tematica „Marele Gatsby”

nunta cu tematica great gatsby

Dacă ești un mare admirator al literaturii clasice și al stilului vintage, organizează o petrecere cu tematica „Marele Gatsby” pentru a te întoarce înapoi în timp. Când vine vorba de un astfel de eveniment, mai mult ca sigur și Jay Gatsby ar fi de acord cu faptul că totul trebuie să fie strălucitor și extravagant. Umple spațiul de baloane și decorațiuni negre și aurii, pene și sclipici. Îndeamnă-ți invitații să se îmbrace în stilul elegant al anilor ’20 și oferă-le fiecăruia câte un accesoriu de cap specific acestei perioade.

Din punctul de vedere al mâncării, pregătește un bufet demn de o petrecere la vila luxoasă din Long Island, cu aperitive din jambon condimentat, salate arlechin și curcan prăjit. Nu uita de băutură! Oferă-le invitaților tăi pahare de șampanie, gin și lichior. Pentru iubitorii de băuturi sofisticate, prepară un cocktail special „à la Gatsby” din whisky și scorțișoară.

Indiferent de tema aleasă pentru evenimentul pe care vrei să îl organizezi, cu siguranță acesta va fi o seară imposibil de uitat. Ești pregătit să te laude cu toții pentru distracția oferită și să devii sufletul petrecerii?

Surse foto: Shutterstock.com, Unsplash.com, Pixabay.com.

petrecereorganizare petreceretematica