Idei de aranjamente florale potrivite pentru evenimentele private, dar și pentru cele corporate

Idei de aranjamente florale potrivite pentru evenimentele private, dar și pentru cele corporate - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

Dacă îți dorești să organizezi un eveniment reușit, trebuie să ai în vedere numeroase aspecte, de la cele principale (localul, serviciile de catering și muzică), până la cele mai mici detalii și elemente surpriză.

Aranjamentele florale sunt decorațiuni care pot schimba radical atmosfera unui eveniment, fie că este vorba despre un eveniment privat, precum nunta sau botezul, fie că este vorba despre unul corporate, precum lansarea de produse sau aniversarea unui moment important din istoria companiei.

Cuprins
  1. Principalele criterii pentru alegerea aranjamentelor florale la evenimentul tău
  2. Aranjamente florale frumoase, perfecte pentru evenimentele private
  3. Idei de aranjamente florale potrivite pentru evenimentele corporate

Principalele criterii pentru alegerea aranjamentelor florale la evenimentul tău

Oricât de frumoase ar fi unele aranjamente florale pe care le regăsești la o simplă căutare online, este necesar să îți amintești că acestea nu sunt întotdeauna potrivite pentru evenimentul tău. Există mai multe criterii pe care este nevoie să le iei în considerare înainte de a lua decizia finală.

În primul rând, aranjamentele alese trebuie să se integreze în restul decorului ales pentru eveniment. Așadar, dacă restul elementelor decorative pot fi clasificate ca aparținând stilului rustic, plasarea florilor în coșulețe împletite este o alegere perfectă! Nu s-ar potrivi în acest decor folosirea unor vaze de cristal sau a altor recipiente elegante, care duc privitorul cu mintea înspre un local luxos.

aranjamente flori naturale

De asemenea, integrarea în decor presupune alegerea unei palete de culori pentru aranjamentele florale. În cazul în care nu te pricepi foarte bine la acest aspect, poți apela cu încredere la experiența furnizorilor, întrucât ei îți vor oferi cu siguranță anumite variante de culori care se vor potrivi în decorul evenimentului.

aranjamente florale

idei flori pentru nunta

Principalele două direcții pe care trebuie să le ai în vedere sunt:

  • armonia între culori;
  • folosirea unor culori contrastante.

Astfel, dacă în local predomină culorile neutre, precum alb și bej, poți alege fie flori în culori asemănătoare, fie în culori puternice, contrastante, precum mov.

buchete florale la nunta

Aranjamentele florale sunt potrivite atât pentru evenimentele indoor, cât și pentru cele în aer liber. Bineînțeles, trebuie să ții cont de acest aspect în momentul în care decizi ce fel de aranjamente florale îți dorești. Spre exemplu, există riscul ca florile naturale foarte sensibile să nu reziste pe toată durata unui eveniment outdoor dacă vântul este puternic, caz în care este recomandat să optezi pentru aranjamente artificiale.

decor cununie

Ține cont și de dimensiunile localului. Dacă sala de evenimente nu este foarte înaltă, este recomandat să alegi aranjamente mai „cuminți”, de o dimensiune ceva mai mică. În schimb, într-o sală de tip ballroom, cu o suprafață mare, poți alege aranjamente mari, spectaculoase.

O abordare cât mai creativă va garanta un rezultat mai mult decât mulțumitor. Ținând cont de criteriile de mai sus, creionează-ți în minte câteva idei pe care să le prezinți apoi furnizorului.

Aranjamente florale frumoase, perfecte pentru evenimentele private

Evenimentele private sunt momente memorabile pentru toți cei invitați. Nunțile, botezurile și chiar zilele de naștere sau orice altă ocazie importantă care te determină să organizezi un eveniment, vor fi așteptate cu nerăbdare de toată lumea. Aceste evenimente sunt foarte „permisive” în ceea ce privește alegerea aranjamentelor florale, întrucât atmosfera este una călduroasă, intimă și veselă.

decoratiuni florale nunta

logistica nunta

nunta in hambar

De la buchetul miresei, până la aranjamentele plasate pe mese, în sală sau chiar idei mai spectaculoase, precum diversele instalații cu flori, invitații tăi vor fi cu atât mai fascinați, cu cât vei opta pentru aranjamente mai originale. Spre exemplu, un perete încărcat cu flori va fi cel mai bun fundal pentru pozele invitaților.

buchet de mireasa

aranjamente florale petrecere corporate

Idei de aranjamente florale potrivite pentru evenimentele corporate

În ceea ce privește evenimentele corporate, trebuie să ții cont de atmosfera acestora, care diferă radical de cea prezentă în cadrul evenimentelor private. Bineînțeles, fiecare companie are o altă cultură organizațională care dictează, mai mult sau mai puțin, atmosfera evenimentelor. Însă, adesea, aceasta este mai echilibrată și liniștită. Totuși, acest lucru nu înseamnă că aranjamentele florale nu își au locul. Din contră, ele ajută la destinderea invitaților și la formarea unui decor potrivit evenimentului.

idei de aranjamente florale

În principal, aceste aranajamente nu sunt atât de spectaculoase precum cele de la evenimentele private. Însă, „regula” poate fi încălcată în cazul evenimentelor de seară, elegante, cum sunt ceremoniile sau aniversările importante, care impun, de asemenea, un cod vestimentar specific.

petrecere corporate

Un truc pe care îl poți pune în practică este să alegi flori în culori asemănătoare cu cele ale brandului, fie cele regăsite pe logo, fie cele care alcătuiesc identitatea vizuală. În plus, dacă evenimentul va fi transmis live pe pagina de social media, florile în culori puternice vor reuși să iasă mai bine în evidență, comparativ cu cele în culori neutre.

business party

Pe lângă componentele de bază pentru orice eveniment, precum serviciile de catering, muzică și foto, detaliile pot fi cele care leagă toate aceste elemente într-un eveniment reușit, care va rămâne în mintea tuturor pentru mult timp. Dacă te-ai hotărât că îți dorești să îți înfrumusețezi evenimentul cu aranjamente florale, fie ele naturale, fie artificiale, verifică furnizorii de pe platforma Tulipr și îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine cerințelor tale!

Surse foto: Shutterstock.com, Pixabay.com, Kaboompics.com, Pexels.com.

aranjamente florale decor decoratiuni