Tematica nunții – TIPS & TRICKS pentru a o alege pe cea potrivită!

Tematica nunții – TIPS & TRICKS pentru a o alege pe cea potrivită! - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

Nunta este un eveniment extrem de important în viața oricui – dacă ai decis să faci un astfel de pas, cu siguranță te-ai gândit și la modul în care ai vrea să se desfășoare această zi specială. Cadrul în care va avea loc petrecerea este esențial, fiindcă el este cel care ghidează vibe-ul general. Așadar, pentru a găsi cele mai bune metode de amenajare, este recomandat să pornești de la un concept de bază – tematica. Dacă nu știi ce temă ai vrea să selectezi, poți ține cont de câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare, cu scopul de a găsi soluția cea mai bună pentru tine.

Cuprins
 1. Ce înseamnă o nuntă tematică?
 2. Cum să alegi tematica nunții?
 3. Exemple de tematici pentru o nuntă deosebită

Ce înseamnă o nuntă tematică?

Nunțile tematice sunt din ce în ce mai căutate, deoarece le oferă tinerilor însurăței șansa de a crea un spațiu original și inedit, în care să aibă loc minunatul eveniment. Posibilitățile sunt nelimitate, iar direcțiile către care te poți îndrepta sunt nenumărate. Tema se poate vedea prin mai multe categorii de elemente. Iată câteva dintre acestea:

 • Decorul general

Decorul general este cel care va reprezenta cel mai bine tematica aleasă pentru nuntă – fie că este vorba despre culorile folosite, fie că este vorba despre elementele care pot defini spațiul, dându-i o notă specială, aici poți veni cu tot felul de inițiative creative, deoarece ai libertate deplină! În cazul în care nu ai timp să te ocupi de toate acestea, poți apela la organizatori care îți vor putea îndeplini toate dorințele, pe baza indicațiilor pe care le vor primi de la tine. De exemplu, dacă vrei ca evenimentul să fie plasat într-un anumit anotimp, îți poți îndrepta atenția către flori, frunze, ghirlande sau alte accesorii care să creeze un cadru de primăvară, de vară, de toamnă sau chiar de iarnă. Selectează o temă care te atrage și, în mod cert, vei reuși să alcătuiești o zonă estetică romantică, elegantă, de poveste.

 • Mărturiile

Mărturiile sau cadourile pentru invitați sunt o altă modalitate de a materializa tema aleasă – astfel, participanții la nuntă vor rămâne cu o amintire plăcută, dar și cu un simbol al subiectului pe care l-ai selectat.

 • Decorațiunile de pe masă

Decorațiunile de pe masă sunt un element pe care nu trebuie să-l ignori – acestea sunt extrem de vizibile și pot îmbogăți spațiul. De aceea, este esențial să te orientezi către diverse tipuri de decorațiuni, care să fie ideale pentru tematica nunții tale.

 • Dress-code-ul

Dress-code-ul poate fi o cale sigură către distracție! Bineînțeles, trebuie să-i lași pe invitați să aleagă dacă intră în acest joc sau nu – însă, cu siguranță, cei care vor accepta să se îmbrace în costume inedite se vor distra de minune!

 • Invitațiile

Invitațiile sunt primele indicii ale unei nunți cu tematică – încă de la început, poți oferi o mică sugestie, elaborând invitații care să se încadreze perfect în tema pe care vrei să o ai la nuntă. Sunt o mulțime de idei pe care le poți pune în practică – tot ce contează este să lași frâu liber imaginației tale, pentru a putea realiza cele mai bune propuneri!

Cum să alegi tematica nunții?

Dacă ești în căutarea unei tematici de nuntă, este bine să-ți faci un plan înainte de a porni la drum. Notează pe hârtie toate dorințele pe care le ai și gândește-te care sunt lucrurile pe care vrei să le incluzi în acest demers. Poți cere ajutorul unor furnizori de nunți, care să te sprijine pe tot parcursul procesului. Ei te vor ajuta să concretizezi toate ideile tale îndrăznețe, pentru a crea cele mai originale teme – așadar, cercetează cu atenție opțiunile pe care le ai la dispoziție și, fără îndoială, vei găsi tot ceea ce ai nevoie!

nunta tematica

Exemple de tematici pentru o nuntă deosebită

În cazul în care nu ai nicio idee referitoare la tematica pe care ți-o dorești, cel mai bine este să te inspiri dintr-o serie de exemple. Iată câteva idei de teme:

 • Tematică florală

idei de tematica a nuntii

decor floral nunta

flori naturale nunta

 • Tematică boho

nunta tematica

nunta la munte

boho wedding

decor scaune de nunta

litere luminoase love

nunta cu tematica boho

buchet mireasa

 • Tematică rustică

nunta cu tematica rustica

candy bar rustic

decor rustic

decoratiuni de nunta rustice

decor masa de nunta lunga

butuci de lemn si litere luminoase

ladite decorative

idei de masa pentru candy bar butoaie

iarba de pampas

decor nunta

Sau poți chiar experimenta, optând pentru variante pline de unicitate, precum:

 • Temă gotică

model de tort pentru nunta

nunta tematica cu rosu

nunta in vie

tort de nunta negru

 • Temă disco

ring de dans

ring de dans multicolor

globuri disco

club

În concluzie, experimentează în voie și organizează o nuntă ca în povești! Selectarea unei tematici este o metodă excelentă de a reuși să alcătuiești un design deosebit, pe care îl va aprecia toată lumea. Nu ezita și acționează, cu încredere, în direcția pe care ți-o dorești. Dacă abordezi totul cu imaginație, creativitate și originalitate, este imposibil să nu ajungi la rezultatul pe care l-ai visat!

Sursă foto: Pixabay.com

tematica nuntii tematica florala tematica boho tematica rustica tematica gotica tematica disco