⭐️Cununia civilă - care sunt cele mai importante aspecte ale organizării, cum alegi furnizorii și ce greșeli să nu faci⭐️

⭐️Cununia civilă - care sunt cele mai importante aspecte ale organizării, cum alegi furnizorii și ce greșeli să nu faci⭐️ - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Atunci când dorința de a vă căsători devine o certitudine, toată lumea din jur devine entuziasmată cu privire la aspecte precum ziua nunții sau rochia de mireasă. Tu și jumătatea ta știți, însă, că până atunci mai aveți de organizat și de îndeplinit un pas important, și anume cununia civilă. Deși este un eveniment de o amploare mult mai redusă ca nunta, această etapă presupune un plan bine pus la punct.

În rândurile de mai jos, vei afla cum să abordezi acest moment esențial al uniunii dintre tine și partenerul sau partenera ta pentru ca totul să decurgă cât mai plăcut și mai eficient, atât pentru voi, cât și pentru invitați.

Cuprins

1. Cele mai importante decizii de luat cu privire la cununia civilă?

Așa cum probabil știi deja din experiența altor persoane care s-au căsătorit înaintea ta, una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să le faci este cea legată de data evenimentului. Poți să-l organizezi în aceeași zi sau într-una diferită de cea a ceremoniei religioase. În mod evident, există argumente pro și contra pentru fiecare dintre variante.

Dacă planifici ambele evenimente pe aceeași dată, vei scuti mai multe cheltuieli cu furnizorii, însă cu siguranță vei fi mai obosit și mai stresat de-a lungul zilei. Este posibil chiar să întâmpini probleme în planificarea etapelor.

Dacă alegi o dată separată, va trebui ca cei cunoscuți să-și rezerve două zile în calendar pentru voi. De asemenea, cheltuielile vor fi mai mari, însă veți putea organiza totul într-un mod mai relaxat și mai puțin obositor.

De asemenea, multe persoane sunt dornice să desfășoare ceremonia în aer liber. În acest sens, va trebui să contactezi instituția oficială responsabilă și să verifici dacă există personal disponibil să oficieze o cununie care are loc în alt spațiu decât la starea civilă.

Un alt aspect se referă la organizarea petrecerii pentru ceremonia civilă. O parte dintre cuplurile care planifică cele două evenimente în zile diferite, aleg să organizeze și o reuniune alături de cei apropiați pentru a sărbători căsătoria oficiată la starea civilă. Această decizie trebuie luată ținând cont de mai mulți factori, precum bugetul disponibil sau programul mirilor și al invitaților.

După ce iei aceste decizii, poți începe planificarea cununiei civile.

2. Organizarea propriu-zisă a cununiei civile

Pentru ca desfășurarea evenimentului să aibă loc fără probleme, trebuie să te informezi în prealabil despre toți pașii ce trebuie parcurși pentru oficierea ceremoniei. Iată cele mai importante lucruri de care să ții cont:

    • alegerea stării civile în funcție de adresele voastre - rebuie ca cel puțin unul dintre voi să locuiască în localitatea sau sectorul unde va avea loc evenimentul;
    • alegerea datei - asigurați-vă că cei mai importanți invitați pot fi prezenți în ziua respectivă și că există un loc disponibil în programul stării civile;
    • obținerea actelor necesare: actele de identitate ale soților, certificatele de naștere, certificatul medical prenupțial, declarație despre inexistența unui motiv care să împiedice încheierea ceremoniei, precum și documentele care atestă încetarea unei căsătorii anterioare, dacă este cazul. De asemenea, este important ca martorii să aibă asupra lor cărțile de identitate;
    • achiziționarea buchetului miresei și a ținutelor;
    • planificarea meniului servit la starea civilă imediat după oficierea ceremoniei - în acest caz, te poți ocupa tu de aprovizionare sau poți apela la o firmă de catering ce îți va pune la dispoziție gustări sărate și dulci pentru invitații tăi;
    • planificarea petrecerii, în cazul în care optați pentru acest pas.

Acest ospăț poate avea loc acasă sau la restaurant și este, de obicei, mai restrâns și mai de scurtă durată decât nunta. În ceea ce privește organizarea, te bucuri de mai multă libertate și flexibilitate ca în cazul nunții, deoarece invitații nu au niște așteptări exagerate, fiind considerat un eveniment casual.

Prin urmare, poți alege o locație chic, cu un meniu elegant, unde să petreceți câteva ore plăcute. De asemenea, mai ales dacă spațiul îți permite și dispui de curte sau grădină, poți invita participanții acasă, apelând la ajutorul unei firme de catering.

Orice decizie ai lua, există câteva detalii care solicită atenția ta și se referă la furnizorii celor mai importante servicii. În secțiunea următoare vei afla cum să faci cele mai bune alegeri în aceste privințe.

3.Cununia civilă - cum alegi furnizorii?

Persoanele cu care colaborezi în vederea organizării evenimentelor importante din viața ta îți pot influența pozitiv sau negativ întreaga experiență. De aceea, este recomandat să faci alegeri informate, pentru ca amintirile din acele momente să fie unele plăcute.

3.1. Cum alegi fotograful pentru cununia civilă

De cele mai multe ori, același fotograf te însoțește atât la ceremonia civilă, cât și la cea religioasă și la petrecere, mai ales dacă acestea sunt programate în aceeași zi. Cu toate acestea, în perioadele încărcate din sezonul nunților, este posibil să descoperi că fotograful cu care colaborezi la nuntă este ocupat în ziua cununiei civile. Într-o astfel de situație este acceptabil să apelezi la un alt profesionist pentru a te bucura de servicii de calitate, chiar dacă cei doi nu au stiluri identice.

Alegerea celui care imortalizează momentele speciale de la cununia civilă trebuie să fie și ea făcută cu atenție. Încearcă să găsești o persoană cu care poți comunica ușor și deschis, care este atent la nevoile tale și ale jumătății tale și care vă face să vă simțiți în largul vostru. Numai în acest fel fotografiile vor ieși autentice și pline de farmec.

Dacă ești nehotărât în acest sens, Eventmarket.ro îți pune la dispoziție o listă cuprinzătoare de fotografi, ale căror portofolii pot fi studiate. Gândește-te în ce stil îți dorești să fie surprinse imaginile. Anumiți profesioniști au un stil spontan, care imită fotojurnalismul și surprind momentele într-un mod autentic. Alții preferă estetica minimalistă și vor realiza imagini în acel registru. Alții sunt buni în a-i îndruma pe miri care sunt cele mai avantajoase posturi pentru ei, iar imaginile finale au un aer glamorous, de revistă.

Atunci când ai găsit câteva variante care îți sunt pe plac, stai de vorbă cu aceștia pentru a afla care este cel mai potrivit pentru a te acompania în ziua cununiei civile. Dat fiind că ceremonia este una scurtă, este important să fie cineva în care ai încredere și care poate face față provocării.

3.2 Cum alegi aranjamentele pentru cununia civilă?

Orice eveniment important din viața ta va fi marcat și la nivel estetic de alegeri care să te reprezinte. La capitolul aranjamente, trebuie să te gândești ce fel de buchet vei vrea să îți completeze ținuta și în ce fel vor arăta decorațiunile de pe mese și din spațiul în care organizezi petrecerea.

În ceea ce privește buchetul, lasă-ți creativitatea să-și spună cuvântul, însă ia în considerare și aspecte practice, precum greutatea acestuia și chiar bugetul alocat. De obicei, miresele optează pentru buchete din flori naturale, însă nu te limita la alegerile altora. Dacă dorești să mergi pe varianta mai puțin comună a florilor uscate, alege un furnizor care îți oferă această posibilitate. Pe Eventmarket.ro, vei gasi o listă cuprinzătoare de florării care pot satisface gusturile oricui.

De asemenea și în ceea ce privește aranjamentele de pe mese te bucuri de flexibilitate. În cazul în care petrecerea are loc la restaurant, poți cere o ofertă sau un catalog din partea localului. Prin această variantă, vei scăpa de o grijă în plus. Dacă ce îți pun aceștia la dispoziție nu îți este pe plac, apelează la serviciile unui furnizor specializat.

Reține că petrecerea organizată cu ocazia cununiei civile este una casual și că nu este cazul să faci o investiție exorbitantă. Așa că cea mai bună opțiune este să mergi pe o variantă de decorațiuni simple și elegante.

Cu toate acestea, te poți inspira și din decorul localului. De exemplu, dacă ai ales un restaurant cu un design rustic, atunci poți alege decorațiuni care să respecte acest stil.

Dacă ai decis că vei organiza acasă petrecerea, atunci ai mână liberă să decorezi așa cum consideri de cuviință. Experții îți recomandă să alegi flori de sezon, care să creeze o atmosferă autentică și lejeră. Așadar, de exemplu, dacă vei programa evenimentul în perioada în care înfloresc bujorii, te poți folosi de această oportunitate pentru a decora atât mesele, cât și spațiul înconjurător. Pentru rezultate speciale, apelează la un decorator sau un organizator de evenimente, care să te îndrume spre cele mai bune opțiuni.

3.3. Cum alegi meniul pentru cununia civilă?

Nici mâncarea ce va fi servită la petrecere nu este necesar să fie una fastuoasă sau complicată, însă meniul va fi cu siguranță influențat de câțiva factori. Pe lângă preferințele personale, mai trebuie să ții cont de câteva aspecte, precum sezonul când are loc evenimentul, durata acestuia și eventuale restricții alimentare ale unora dintre invitați.

În cazul în care veți petrece la restaurant, cere câteva opțiuni de meniu și optează pentru cea care îți surâde. Dacă apelezi la servicii de catering, discută cu bucătarul și împărtășește-i ideile tale. Cu siguranță veți ajunge la un meniu final reușit.

Pentru o cununie civilă care are loc în sezonul cald, te poți orienta către alimente ușoare, precum pui, pește, legume și gustări cu fructe. Dacă vă cununați într-un anotimp rece, atunci meniul poate fi mai consistent, tipurile de carne pot varia mai mult și poți adăuga ingrediente precum creme de brânză sau aluaturi.

În ceea ce privește desertul, se aplică aceeași regulă. Un tort sau o prăjitură cu fructe se pretează atunci când temperaturile sunt ridicate, iar dulciurile mai grele pot fi servite dacă petrecerea are loc iarna sau toamna. Ai grijă ca și cei care sunt vegetarieni sau au anumite interdicții culinare să aibă o opțiune validă în ceea ce privește mâncarea.

Dacă este o petrecere de zi, atunci este suficient ca meniul să conțină un aperitiv, un fel principal și desert. Dacă evenimentul se întinde pe o durată ceva mai lungă, mai poți adăuga un fel principal de mâncare.

4. Cununia civilă: ce greșeli să eviți în această zi

Modul în care va avea loc evenimentul depinde de acele decizii care sunt menționate la începutul articolului, legate de data cununiei sau organizarea unei petreceri. Prin în urmare, în funcție de alegerile pe care le faci, va trebui să fii atent la câteva greșeli care au loc des în legătură cu cununia civilă.

    • Nu organizați programul în mod generos. Dacă programezi cununia în aceeași zi cu nunta, acordă suficient timp între cele două ceremonii, pentru a nu avea întârzieri în partea a doua a zilei. Nu uita că vă trebui să vă schimbați înfățișarea, iar acest lucru poate dura mai mult decât estimezi.
    • Nu obțineți din timp toate actele necesare cununiei civile. Nu uita că pentru încheierea căsătoriei ai nevoie de câteva acte esențiale, care trebuie pregătite anterior zilei respective.
    • Nu vă luați o marjă de eroare în ceea ce privește sosirea invitaților. Cununiile civile sunt ceremonii care durează extrem de puțin și, de aceea, trebuie să vă asigurați că toți participanții sunt prezenți la timp la starea civilă. De aceea, poți comunica o oră care să le ofere chiar și celor care întârzie de obicei ocazia să fie alături de tine.
    • Vă doriți o cununie reușită, dar nu apelați la serviciilor unor profesioniști cu experiență. Chiar dacă majoritatea eforturilor sunt îndreptate către ziua nunții, nu trebuie să uiți că și acest moment este unul esențial. Nu te baza pe fotografii oficiali de la starea civilă, deoarece te vei alege cu 2-3 poze cu un aspect impersonal, care nu vor spune nimic despre emoțiile pe care le-ați avut în acea zi. Colaborează cu o persoană care știe să surprindă acele momente speciale pe care le petreci alături de cei dragi. De asemenea, dacă organizați o petrecere acasă, nu luați asupra voastră sarcina pregătirii mâncării, deoarece este un proces obositor, care durează multe ore.

Așadar, cununia civilă este o etapă importantă în oficializarea căsătoriei voastre, care presupune o mare atenție la detaliile organizatorice. Rezolvați cu răbdare toate aceste aspecte, iar evenimentul se va desfășura cu succes!

Surse foto: Shutterstock.com, Pinterest.com

cununiecivilaalegrefurnizori