Lista pentru nuntă: Cum întocmești lista pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viață

Lista pentru nuntă: Cum întocmești lista pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viață - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

Pentru o femeie, nunta este unul dintre cele mai frumoase și speciale evenimente din viață, așa că merită o organizare perfectă. Pentru ca totul să se întâmple așa cum ai plănuit, o listă pe care să pui tot ce îți dorești este una dintre cele mai bune idei. În acest fel, te vei asigura că nu lipsește nimic.

Crearea unei liste pentru nuntă încă din momentul în care ai hotărât data evenimentului special te poate ajuta pe parcurs atunci când dorești să aduci mici modificări sau să adaugi detalii care îți vin în gând pe parcurs.

Lista cu lucrurile necesare pentru nuntă este unul dintre cele mai mari ajutoare atunci când ești copleșită de emoții, iar pentru a-ți ușura și mai mult organizarea acesteia, o firmă de evenimente poate fi aliatul tău de nădejde.

Cum trebuie făcută lista de nuntă și cum te asiguri că nu lipsește nimic de pe ea? Afla din articolul de mai jos.

Cuprins
 1. Lista de nuntă – când și cum e bine să o întocmești
 2. Care sunt lucrurile necesare pentru nuntă care nu trebuie să lipsească de pe listă

Lista de nuntă – când și cum e bine să o întocmești

Lista pentru nuntă reprezintă unul dintre primii pași în organizarea celui mai frumos și spectaculos eveniment din viața ta. Cu ea, o parte din visul tău începe să prindă contur, de aceea, este bine să începi să lucrezi la ea încă din primele zile după stabilirea datei.

Poți începe chiar tu să lucrezi la lista nunții sau poți apela la o firmă specializată în organizarea de evenimente, care te poate ajuta să dai viață primelor tale idei și pe care le vei putea revizui ulterior dacă dorești să mai faci mici schimbări.

Nu există un standard legat de cum trebuie să arate hârtia, agenda sau caietul pe care dorești să notezi lucrurile necesare pentru nuntă, așadar, o poți face cum îți este mai ușor. Atunci când alegi să apelezi la un organizator de evenimente, aceasta poate fi ajustată și îmbunătățită cu idei noi pentru ca tu să ai cea mai frumoasă zi din viața ta.

Cum trebuie să arate lista cu lucrurile necesare pentru nuntă? O idee de organizare a acesteia poate fi:

 • crearea categoriilor organizării, de la numărul de invitați și mese, la alegerea florilor și chiar a tortului de nuntă;
 • organizarea cumpărăturilor;
 • stabilirea datelor pentru proba rochiei și a machiajului.

Lista te poate ajuta să fii mai organizată și să ții cont de ce și cum urmează să faci în așa fel încât să îți ușurezi sarcinile. De aceea, te poți sfătui cu specialiști sau te poți lasă pe mâna lor în întregime, astfel încât aceștia îți vor prezenta mai multe idei din care să te inspiri. Tot ei se pot ocupa de primul lucru pentru ziua ta specială: realizarea invitațiilor.

Lista de nuntă este și cea mai bună metodă de a ține pasul cu ce s-a realizat și ce mai trebuie făcut pentru a avea cea mai frumoasă zi.

Care sunt lucrurile necesare pentru nuntă care nu trebuie să lipsească de pe listă

Deși nu trebuie să fie redactată într-un anume fel, este bine ca lista de nuntă să conțină anumite informații esențiale despre ce nu va lipsi de la eveniment. Astfel, poți avea în vedere:

 • punerea pe listă a numărului de invitați și așezarea acestora la masă;
 • alegerea câtorva restaurante din care să alegi, astfel încât să te asiguri că ai localul perfect pentru ceea ce îți dorești;
 • alegerea câtorva cofetării pentru prepararea tortului;
 • alegerea unei formații pentru asigurarea atmosferei;
 • cine se ocupă de aranjamentele florale și decorațiuni;
 • dacă dorești momente speciale, le poți pune pe listă în vederea alegerii unui furnizor;
 • alegerea serviciilor foto – video.

După ce ai creat lista cu lucrurile necesare pentru nuntă, te poți îndrepta către o firmă care organizează evenimente și care te poate ajuta cu diverse portofolii ale furnizorilor de servicii foto-video, restaurante sau chiar corturi, dacă dorești ceva mai deosebit pentru aceasta zi, artificii, band-uri și DJ.

Pe lista de nuntă poți adăuga și mijloace de transport pentru ține și invitați, iar dacă ai nevoie de cineva care să se ocupe de logistică, va fi destul de ușor să alegi un furnizor atunci când mergi pe mâna unor organizatori, care au coordonat multe astfel de evenimente și care îți vor asigura ziua perfectă. Mai mult decât atât, aceștia te pot pune în contact și cu profesioniști care oferă servicii de machiaj.

Printre lucrurile pe care le poți trece pe listă sunt și mărturiile pentru invitați, dacă dorești să le oferi astfel de amintiri de la nuntă.

Deși nu trebuie să înceapă cu o listă, organizarea unei nunți poate fi foarte mult ușurată de aceasta, deoarece te va ajuta să concepi un plan pe care să îl duci la bun sfârșit pas cu pas.

În concluzie, lista de nuntă poate fi primul tău pas spre organizarea unuia dintre cele mai frumoase evenimente din viața ta. Aceasta te poate ajuta să îți pui toate ideile în ordine și poate fi schimbată în funcție de ce ți se pare mai important, dar va fi și o metodă de a ține cont dacă tot ce ți-ai propus s-a realizat până în apropierea zilei mult așteptate.

Sursă foto: Pixabay.com

list nunta ce ai nevoie pentru nunta furnizori nunta