Texte invitații nuntă: cum să alegi cele mai potrivite texte și ce NU îți spune nimeni despre acestea

Texte invitații nuntă: cum să alegi cele mai potrivite texte și ce NU îți spune nimeni despre acestea - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

Invitațiile de nuntă sunt adevărate cărți de vizită pentru unul din cele mai importante evenimente din viața ta. Acestea sunt concepute pentru a le face o primă impresie memorabilă oaspeților tăi, oferindu-le în același timp, toate informațiile de care vor avea nevoie pentru participare.

Se spune că modul în care alegi cuvintele din invitație poate releva aspecte ale personalității cuplului care își vor uni destinele. Așadar, cum poți alege cele mai potrivite texte pentru invitațiile de nuntă? Și mai ales, unde poți găsi cei mai importanți furnizori de modele pentru invitații de nuntă, la un singur loc?

Răspunsul la toate aceste întrebări este Tulipr. Cu ajutorul acestei platforme online, vei putea alege modelul și textele invitațiilor din diversele cataloage puse la dispoziție de firme sau poți veni chiar tu cu idei creative pentru personalizarea acestora. În plus, îți va fi mult mai ușor să compari serviciile și tarifele companiilor, astfel încât să respecți bugetul nunții tale.

Citește mai departe pentru a descoperi secretele alegerii textelor de pe invitațiile de nuntă. De asemenea, te poți inspira din ideile și exemplele de texte din acest articol.

Cuprins

1. Textele de pe invitațiile pentru nuntă - ce conțin si de câte tipuri pot fi?

Odată ce ai ales locația pentru eveniment și ai stabilit data, este timpul să pregătești invitațiile de nuntă. De regulă, firmele specializate îți oferă o varietate de designuri și idei de texte pentru invitații. De asemenea, ai la dispoziție diverse tipuri de hârtie, fonturi, dimensiuni și culori de text. Astfel, poți alegi un model care îți place și care reflectă cel mai bine tematica aleasă pentru acest eveniment memorabil.

Iată ce ar trebui să conțină textele pentru invitațiile de nuntă:

• Numele celor care găzduiesc nunta (familile viitorilor soți și nașii acestora)

• Invitația de a veni la nuntă, adresată oaspeților

• Numele cuplului (în mod tradițional, mai întâi este trecut numele miresei, apoi al mirelui)

• Locația ceremoniei (orașul, numele și adresele exacte ale ceremoniilor)

• Data și ora exactă

• Informații despre recepție (ex: locația petrecerii este diferită de cea a ceremoniei religioase? La ce oră va începe toată festivitatea?)

• Codul vestimentar (în acord cu tematica nunții)

• Confirmările (detalii legate de modalitatea de a răspunde la invitație, cât și de termenul limită pentru a face acest lucru - de obicei cu 4 săptămâni înainte de nuntă)

• Mențiunile speciale (posibilitatea participării cu copii la eveniment, numărul de persoane care te pot însoți etc.)

• Adresa site-ului nunții (opțional)

• Detalii pentru lista de cadouri (opțional).

Alegerea textelor pentru invitații poate părea o sarcină ușoară, însă la fel de ușor, viitorii miri se pot simți copleșiți de multitudinea de modele disponibile. Pentru a simplifica acest proces, se pot identifica două tipuri de texte pentru invitațiile de nuntă:

Dacă alegi un band pentru nuntă, asigură-te că ai comunicat melodia pe care ai ales-o pentru dansul mirilor, astfel încât trupa să o poată interpreta live, fără cusur.

1.1. Texte clasice pentru invitațiile de nuntă

Textele clasice cuprind acele formulări standard, folosite pentru a transmite un mesaj clar și precis invitaților.

Stilul în care sunt redactate invitațiile este de obicei formal, însă pot fi adăugate expresii deosebite ce dau un aer de eleganță și rafinament. Textele clasice sunt o alegere foarte populară și de aceea se pot găsi la majoritatea firmelor care se ocupă cu organizarea nunților.

1.2. Texte personalizate pentru invitațiile de nuntă

Textele personalizate sunt o soluție perfectă perfectă pentru cuplurile care își doresc o nuntă complet diferită față de restul! Stilul textelor este informal, marcat de originalitate, iar tonul de adresare este prietenos, familiar.

Viitorii soți își pot pune creativitatea în joc și astfel, pot veni cu formulări specifice ce fac trimitere la pasiunile sau interesele lor. Mai mult, dacă mirii au ales o tematică specială sau au anumite preferințe în materie de texte, aceștia se poți sfătui cu firma aleasă pentru a face cea mai potrivită alegere.

2. Texte pentru invitațiile pentru nuntă - modele și sugestii din care să te inspiri

Dacă nu ai suficientă inspirație sau ești în criză de timp, nu te îngrijora! Nu trebuie să fii un maestru al cuvintelor pentru a transforma o invitație obișnuită într-una cu adevărat spectaculoasă. Iată câteva modele și sugestii de texte care îți pot servi drept inspirație:

2.1. Texte romantice pentru invitațiile de nuntă

Dacă alegi să ai o nuntă cu tematică romantică, atunci limbajul în care scrii invitația va fi încărcat de simbolism și eleganță. Citatele despre dragoste și căsătorie sunt perfecte pentru invitațiile de nuntă în stil romantic. Aceste cuvinte sunt dovada vie a iubirii dintre tine și partenerul tău și, în același timp, arată invitaților ce înseamnă actul sacru al căsătoriei pentru voi.

Dacă totuși îți dorești ceva original, poți concepe chiar tu un motto pe care să-l folosești în deschiderea invitațiilor de nuntă. Lasă-te purtată de creativitate și observă cum sentimentele cele mai adânci vor lua forma cuvintelor de pe invitație!

2.2. Texte haioase pentru invitațiile de nuntă

În versuri, sau în proză, cu rimă sau fără, textele care stârnesc cel mai mult interesul invitaților sunt cele care au simțul umorului. Iată câteva exemple de formulări amuzante și creative care atrag cu sine simpatia invitaților:

„Tort și băutură gratis. Mai este nevoie să vă convingem?” „Alătură-te pentru o seară tip Open Bar. Oh, și pentru o nuntă” „Ne-am hotărât. Și de data aceasta vorbim serios. Ne căsătorim!” „Era și timpul să se căsătorească! - spun prietenii și familia”.

idei invitatii nunta

Alte formulări care cu siguranță atrag atenția, sunt cele care folosesc umorul în situații atipice: „În conformitate cu prevederile legii nr. 287/ 2009 din Codul civil, sunt citați cetățenii [...] & [...] să se prezinte personal și în haine festive la restaurantul […] cu ocazia încheierii contractului de căsătorie”. Nu uita că textele haioase au un impact mai mare atunci când sunt însoțite de un design atipic pentru invitația de nuntă!

2.3. Texte tradiționale pentru invitațiile de nuntă

Pentru invitațiile de nuntă tradiționale, poți apela la diverse motive folclorice sau religioase atunci când te apuci de scris. Iată un model de formulare: „Plini de speranţã vom pãşi în Casa Domnului pentru sãvârşirea Tainei Sfintei Cununii, la Biserica [...] cu binecuvântarea datã de pãrinţii și nașii noştri [...]”. Dacă vrei să creezi o impresie autentică, poți scrie chiar de mână invitația, cu ajutorul unui set de caligrafie cu pană și călimară pentru cerneală.

De asemenea, basmele populare românești îți pot servi ca inspirație. Începe cu acel clasic „A fost odată ca niciodată o prințesă care a ales să își lege destinul de Făt-Frumos”, iar invitații tăi deja își vor imagina atmosfera magică din ziua nunții voastre.

2.4. Texte moderne pentru invitațiile de nuntă

Cuplurile tinere preferă în general texte creative, moderne, care reușesc să redea spiritul generației lor. Astfel de texte pot fi inspirate din lumea tehnologiei și împrumuta din limbajul specific al rețelelor de socializare.

Astfel, poți alege de la formulări creative precum „Apasă tastele Ctrl + Save pentru a-ți aminti data nunții!” sau „Apasă butonul albastru de <> și nu uita să dai check-in la nunta noastră!”. Mai mult decât atât, poți înlocui tradiționala metodă de trimitere a invitațiilor prin poștă cu expedierea electronică a acestora!

Există variante de formulări și pentru ceremoniile care nu se înscriu în tiparele tradiționale. De exemplu, cuplurile care au deja copii, pot să le dea opțiunea de a personaliza aceste invitații (cu desene, semnături de mână etc.)

2.5. Texte cu tematică specială pentru invitațiile de nuntă

Dacă viitorul tău soț dorește o nuntă inspirată din seria de filme „Star Wars”, probabil că va fi nevoie de un compromis în această situație. Astfel, calea de mijloc poate fi să aveți o nuntă cu tematică vintage sau în stil Hollywoodian. Textele invitațiilor de nuntă pot face referire la filme celebre de dragoste cum ar fi „Breakfast at Tiffany’s”, „Mamma mia!” sau „Pretty Woman”. Și aici se pot insera referințe sau chiar replicile personajelor preferate.

O tematică deosebită ar mai fi cea a unei vacanțe pe o insulă exotică. Textul poate fi scris sub forma unei „rețete” pentru evenimentul perfect: „Se iau ingredientele de bază: doi tineri îndrăgostiți, rude și prieteni distinși, și o pereche de nași care să lege compoziția. La acestea se adaugă adaugă flori, palmieri, muzică, surprize de cinci stele și... un strop de noroc într-un ocean de fericire! Toată lumea este rugată să se îmbarce pentru destinația [...], începând cu orele [...].”

3. Cum știi care sunt textele de pe invitațiile pentru nuntă care se potrivesc cuplului din care faci parte?

Atunci când alegi textele de pe invitațiile de nuntă trebuie să ții cont de două aspecte foarte importante: tipul de personalitate și dorințele fiecărui partener. Chiar dacă este puțin mai dificil să împaci două personalități diferite, o soluție ar fi să notați pe o hârtie cum v-ar plăcea să sune textul de pe invitație. În acest fel, va fi mai ușor să identifici ce este important pentru tine și pentru viitorul soț, iar apoi să vă armonizați ideile.

Un alt sfat util ar fi să iei o fotografie cu voi doi și să pui lângă diversele modele de invitații și texte. Este la fel de important să fiți amândoi implicați în această discuție. Abia atunci vei putea realiza dacă vi se potrivește mai bine o invitație în stil comic, clasic sau modern. O alegere luată în doi întotdeauna va fi mai bună decât atunci când iei o decizie pe cont propriu.

Nu în ultimul rând, poți apela mereu la servicii profesioniste de redactare a invitațiilor de nuntă. Platformele de tip marketplace au rolul de a centraliza efortul căutărilor tale și astfel, vei irosi mai puțin timp și efort în căutarea textelor perfecte pentru invitațiile de nuntă.

texte pentru invitatii

Așadar, invitațiile de nuntă trebuie alese astfel încât să reflecte tematica nunții tale și să îi impresioneze pe oaspeți. În același timp, modul în care alegi textele pentru invitația de nuntă ține de personalitatea cuplului și de mesajul pe care vreți să îl transmiți pentru ziua cea mare. Fie că vei apela la niște formulări inspirate din acest articol sau vei concepe propriul mesaj personalizat, nu există o modalitate corectă sau greșită de a face acest lucru.

Ca viitoare mireasă, poți apela cu încredere la Tulipr.ro. Alături de viitorul tău soț, vei putea găsi compania perfectă care să îți pună la dispoziție o varietate de modele de texte pentru invitațiile de nuntă. Mai mult decât atât, poți veni chiar tu cu idei creative de texte personalizate. Cine a spus că organizarea nunții de vis nu poate fi o activitate de care să vă bucurați împreună?

Sursa foto: unsplash.com pexels.com

invitatii text invitatii invitatii nunta