Petrecerea de logodnă - cum să pui totul la punct fără să te stresezi inutil

Petrecerea de logodnă - cum să pui totul la punct fără să te stresezi inutil - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

Tocmai ce ai trecut de marele moment, cel al cererii în căsătorie. Răspunsul a fost pozitiv, fericirea este infinită, iar asta nu înseamnă altceva decât că trebuie să sărbătoriți cum se cuvine această schimbare din viețile voastre. Sunt câteva aspecte de pus la punct, pentru a vă asigura că totul decurge așa cum vă doriți, fără inconveniente sau situații neplăcute. Având în vedere că este vorba de organizarea unui eveniment fericit, încearcă să excluzi pe cât se poate grijile și stresul, pentru că doar te vor încurca. Pentru asta, trebuie să fii foarte organizat(ă) și să ceri ajutor specializat, acolo unde este nevoie.

Află din acest articol cum organizezi o petrecere de logodnă astfel încât aceasta să fie un prilej de distracție și voie bună atât pentru tine și partenerul sau partenera ta, cât și pentru invitați!

Cuprins
 1. Organizarea petrecerii de logodnă: pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a planifica o petrecere reușită
 2. Idei pentru petrecerea de logodnă: sfaturi utile de care să ții cont

Organizarea petrecerii de logodnă: pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a planifica o petrecere reușită

Deja te-ai decis că îți dorești să organizezi o petrecere de logodnă impresionantă. Înainte de nuntă, marele eveniment, vrei ca acesta să fie momentul vostru special, care să marcheze primul pas înspre restul vieții petrecută în doi. Însă, pentru ca totul să fie ideal, este nevoie să urmezi anumiți pași esențiali.

 • Stabilește când va avea loc petrecerea

În mod normal, aceasta trebuie să aibă loc la scurt timp după anunțul căsătoriei, indicat fiind după cel mult 3 luni. Nu amâna foarte mult momentul, pregătește totul cât încă entuziasmul este uriaș și vestea este relativ recentă. Oricum, fă-o înainte să fii surprins de pregătirile pentru organizarea marelui eveniment: nunta.

 • Decide unde vrei să aibă loc

Poți organiza o petrecere simplă, cu cei mai apropiați prieteni în grădina casei tale. Pe de altă parte, te poți interesa de un de spațiu verde sau o sală liberă unde să te asiguri că dispui de mese, scaune, mobilier de lounge, orice e nevoie pentru organizarea optimă, eficientă și atractivă a locului. Dacă ai nevoie de toate acestea, poți apela cu încredere la furnizorii de logistică, care se vor ocupa de amenajare.

Dacă preferi în schimb, un local sau un restaurant, îl poți alege pe cel favorit din oraș, însă dacă nu reușești să te decizi furnizorii de localuri te pot ajuta în această privință. Ei îți vor pune la dispoziție restaurante, hoteluri, cluburi, dar și locații istorice. Poți găsi astfel de furnizori cu ușurință pe platforme speciale, care asigură legătura între aceștia și persoanele care își doresc organizarea de evenimente. Avantajul unei astfel de platforme este că poți alege dintr-o varietate de servicii puse la dispoziție, în funcție de criteriile dorite, astfel încât să le identifici pe cele potrivite pentru tine.

 • Alege meniul

Indiferent dacă organizezi o petrecere simplă, relaxată sau una cu mulți invitați, asigură-te că vei pune la dispoziție o varietate de feluri de mâncare, dulciuri și băuturi din care pot alege. Dacă îți surâde ideea de a organiza petrecerea acasă sau într-un spațiu special amenajat, atunci poți apela la serviciile de catering, care vor face toată treaba grea pentru tine.

 • Nu uita de decor

Alegerea decorațiunilor și a unei teme pentru eveniment reprezintă un pas important. Prin intermediul acestora vei reuși să faci totul cât mai personalizat. Poți opta pentru confetti, aranjamente florale, o tăbliță pe care să scrie o poveste de dragoste, poze cu voi doi și multe altele.

 • Realizează lista de invitați

La petrecerea de logodnă invită-i pe cei apropiați, cu care ai anumite relații de prietenie. Ai în vedere faptul că oaspeții care sunt invitați la logodnă trebuie să fie invitați și la nuntă. În aceste momente îți pot fi alături prieteni vechi, din copilărie, rude apropiate din partea ambelor familii sau colegi de birou cu care vă înțelegeți. Poți alege varianta old school și să împarți invitații în formă fizică apropiaților.

Idei pentru petrecerea de logodnă: sfaturi utile de care să ții cont

Pentru ca petrecerea să fie una reușită, fii sigur că nu-ți scapă din vedere și alte aspecte cheie.

 • Bucură-te! - Lasă deoparte grijile, poate anumite nemulțumiri și profită de fiecare moment;
 • Angajează un fotograf - Cu siguranță vei vrea să imortalizezi aceste momente cu fotografii fabuloase, prin care să retrăiești în timp această bucurie;
 • Creează o atmosferă relaxată - Fă ca acest eveniment să fie cât mai puțin formal. Introdu câteva cocktailuri în meniu, distrează-te alături de prietenii tăi și nu-i lăsa să piardă timpul la masă;
 • Angajează un DJ - Ce e o petrecere fără muzica preferată? Caută un DJ priceput și fii pregătit de dans și distracție.

În concluzie, dacă îți dorești o petrecere de logodnă excelentă, fă-ți un plan după care să te ghidezi. Fii atent la invitați, meniu, locație și decor. Dacă vrei să-ți ușurezi toate aceste sarcini, apelează la furnizori, care îți vor asigura tot ce ai nevoie. Peste toate acestea, însă, nu uita faptul că cel mai important este să te distrezi și să te bucuri la maximum de acest moment.

Sursă foto: Shutterstock.com.

petrecere logodna logodna