Idei de tort pentru nuntă - stiluri, forme și glazură. Cum faci alegerea perfectă?

Idei de tort pentru nuntă - stiluri, forme și glazură. Cum faci alegerea perfectă? - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

Tortul de nuntă este elementul central al zilei. Visul fiecărei mirese, dar nu numai, este să aibă tortul de nuntă perfect, care nu doar să încânte papilele gustative ale invitaților, ci și să-i fascineze prin aspect și să reflecte personalitatea proaspeților căsătoriți.

Citește în continuare și află care sunt aspectele de la care trebuie să pornești pentru a face alegerea perfectă pentru nunta ta.

Cuprins

1. Modele de torturi pentru nuntă

Atunci când vrei să ai mai multe opțiuni, de la furnizori diverși, cel mai simplu este să apelezi la o platforma care lucrează cu mai mulți parteneri, cum este Tulipr, pentru a-ți ușura munca, a câștiga timp și a avea garanția unor servicii de calitate.

Alegerea tortului este una grea, deoarece există nenumărate modele de torturi de nuntă, arome și glazuri.

1.1. Stiluri și construcție

Majoritatea torturilor de nuntă sunt prăjituri în straturi, care au mai multe niveluri. Blaturile sunt fie separate prin utilizarea unor coloane pentru a oferi înălțime, fie sunt stivuite unele peste altele cu straturi de cremă între ele.

Pentru pentru a împiedica blaturile să se prăbușească, cofetarii folosesc, de obicei, tije de fixare.

  • Torturi de nuntă tradiționale

Majoritatea modelelor clasice tind să fie cu mai multe etaje, fie în formă rotundă, fie pătrată și finisate cu glazură albă sau fondant. De adesea, torturile tradiționale au decorațiuni detaliate, realizate cu ajutorul unui poche sau un finisaj neted, împreună cu panglici sau decorațiuni florale. În general, sunt torturi cu fructe, deoarece sunt mai puțin sensibile la căldură și nu trebuie neapărat refrigerate.

  • Torturi de nuntă deosebite, contemporane și moderne

Formele în colțuri au un aspect contemporan, deosebit față de cele clasice, rotunde; Modelele moderne pot fi alcătuite din diverse forme, cum ar fi pătratele și hexagoanele, pentru a conferi tortului un aspect modern;

1.2. Arome și creme

Aceasta este partea distractivă! Când alegi tortul de nuntă, folosește-ți toate simțurile pentru a alege aroma preferată. Dacă ești atras de arome exotice, ia în calcul ca cel puțin unul dintre straturi să fie unul clasic, cum ar fi ciocolată sau vanilie, astfel încât toți invitații să se poată bucura de desert.

Umpluturi precum banane, unt de arahide sau cocos s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Așadar, dacă prima ta alegere este o aromă mai puțin comună, încearcă să oferi și o alternativă.

Nu uita să iei în considerare și restul meniului și modul în care se potrivește cu tortul. La fel cum asociezi vinul cu mâncarea la nunta ta, trebuie să iei în considerare asocierea aromelor de tort cu meniul, în general. Desertul ar trebui să completeze felul principal. Servirea unui tort de nucă de cocos și papaya împreună cu tradiționalele sarmale cu mămăligă s-ar putea să nu fie cea mai bună combinație.

1.3. Glazuri

Când vine vorba de glazura de pe tortul de nuntă, trebuie să ai grijă! Din păcate, glazura nu poate fi aleasă doar după gust, ci și după aspect.

  • Glazură de zahăr (icing): făcută din albuș de ou și zahăr, odată uscată complet, aceasta se întărește. Nu poți să acoperi un tort complet în acest tip de glazură, dar poate fi folosită pentru decorare, cum ar fi crearea de motive florale, puncte, perle, dantelă și altele asemenea.

  • Fondant: este o alegere populară pentru torturile de nuntă. Este foarte versatilă și rezistă foarte bine la temperaturi mai ridicate, mai ales în cazul nunților în aer liber. Fondantul este pregătit din zahăr, sirop de porumb, glicerină și gelatină. Pasta rezultată este întinsă în foi care se așază peste blaturile tortului pentru un aspect curat. Deși dulce, gustul fondantului nu este unul deosebit.

  • Marzipan: Făcut din pastă de migdale și zahăr, acest tip de glazură poate fi întins și folosit pe torturi. Este utilizat, în special, pentru a crea figurine realiste precum flori sau statuete care întruchipează mirii. Un avantaj al marzipanului este că poate fi colorat.

  • Cremă: Aflată în topul preferințelor majorității, această glazură este pregătită din unt, frișcă, zahăr, vanilie și orice altă aromă îți dorești. Este moale, cremoasă și se întinde ușor. Torturile învelite în cremă nu sunt cele mai potrivite pentru nunțile în aer liber, deoarece căldura va topi untul.

2. Alternative pentru tortul de nuntă

Pentru că nunțile implică, de cele mai multe ori, un număr mare de oaspeți, uneori sunt necesare alternative la clasicul tort de nuntă. Iată câteva dintre acestea:

Tort fals. Un tort fals este un tort făcut din blaturi de spumă. De obicei, acesta este în întregime fals, cu excepția unei felii din spate care permite mirilor să “taie tortul” și să-l guste împreună. După momentul de tăiere, tortul este dus în spate, iar oaspeților le sunt servite felii de desert dintr-o altă prăjitură.

Prăjitură cu foi. Aceasta este o opțiune pentru acele nunți la care s-a optat pentru un tort fals. Pe lângă faptul că se evită tot procesul de pregătire a tortului și grija că glazura s-ar putea topi, adevăratul avantaj este că nu trebuie să tai 150 de felii de tort pentru invitați, ceea ce ar dura ceva timp.

Prăjitură cu foi va fi deja feliată, astfel încât, imediat după terminarea ceremoniei de tăiere a tortului, desertul poate fi adus la mese de către personalul de la eveniment.

Tort de nuntă fără gluten sau alergeni. Unii dintre oaspeți pot fi alergici la anumite ingrediente, cum ar fi nucile sau laptele. Așadar, poți verifica cu furnizorul de torturi și cu siguranță vei găsi o soluție și pentru astfel de situații. Spre exemplu, poți opta ca unul dintre etajele tortului să nu conțină gluten, lactate sau alți alergeni comuni.

În concluzie, alegerea unui tort de nuntă nu este o treabă simplă și sunt o mulțime de aspecte de luat în considerare, dar, cu informațiile de mai sus și cu indicațiile cofetarului, vei face, cu siguranță, cea mai bună alegere.

Surse foto: Shutterstock.com, Pinterest.com

tort idei de tort candy bar