Lumini arhitecturale pentru nuntă: cum te poți folosi de sursele de iluminat pentru a-ți transforma nunta într-un eveniment de basm

Lumini arhitecturale pentru nuntă: cum te poți folosi de sursele de iluminat pentru a-ți transforma nunta într-un eveniment de basm - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Ziua nunții reprezintă, fără îndoială, unul dintre cele mai importante și speciale clipe din viața unui om, atât pentru tinerii miri, cât și pentru familie și pentru persoanele apropiate. Fiind o ocazie la care majoritatea persoanelor visează încă din copilărie, nunta este evenimentul care îți permite să evadezi timp de o zi din viața cotidiană, pierzându-te în momentele de poveste petrecute alături de cei dragi.

Pentru a organiza o nuntă de basm, care să îți depășească toate așteptările, este esențial să acorzi o atenție deosebită tuturor detaliilor. Luminile ambientale se numără printre acestea, ajutându-te să adaugi un plus de magie locației pe care ai ales-o și să pătrunzi, astfel, în propriul tău colț de rai alături de familie și de prieteni.

Află din acest articol care sunt principalele tipuri de lumini arhitecturale pe care le poți folosi și cum poți decora locația nunții în funcție de atmosfera la care visezi.

Cuprins

1. Lumini arhitecturale pentru nuntă: care sunt tipurile de lumini ambientale pe care le poți utiliza și ce rol au acestea

Atunci când sunt alese potrivit, luminile ambientale pot schimba radical aspectul locației pe care ai ales-o pentru organizarea nunții.

artificii de mana pentru nunta

ghirlande luminoase nunta

Fie că organizezi acest eveniment special în aer liber, într-un cort exterior sau într-un ballroom exclusivist, acestea pot pune în evidență atât detaliile arhitecturale ale spațiului, cât și micile elemente care ar putea, altfel, trece neobservate. Indiferent de situație, un set de lumini folosit corect îți pot transforma petrecerea de nuntă într-un eveniment de neuitat. Iată care sunt principalele tipuri de lumini pe care le poți folosi:

Pin Spot:

lumini de scena

lumini arhitecturale

lumini la dansul mirilor

Pin Spot-urile sunt special concepute pentru a evidenția, prin direcția orientată a luminii pe care o emană, anumite detalii pe care îți dorești să focusezi atenția invitaților tăi. Acestea vor ilumina în mod direct obiectele pe care vrei să le scoți în prim-plan, precum tortul de nuntă sau scena de dans. Majoritatea pin spot-urile au, de asemenea, opțiunea de a-și schimba culoarea în funcție de preferințele tale.

Color Wash:

lumini nunta colorate

lumini arhitecturale

lumini decorative

După cum reiese chiar din denumirea lor, luminile color wash au rolul de a ilumina întregul spațiu al desfășurării evenimentului. Lumina policromatică pe care o emană are capacitatea de a schimba în totalitate aspectul locației, putând fi activate, în funcție de preferințe, în momentele cheie ale petrecerii, precum dansul mirilor.

Proiectoarele Gobo:

litere luminoase

lumini ring de dans

lumini proiectate

Termenul „gobo” se referă la un ecran circular care poate fi montat în fața altor surse de iluminat pentru a controla forma luminii și a umbrelor. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, poți proiecta un anumit design sau model în diverse suprafețe țintă ale spațiului. În cazul petrecerilor de nuntă, foarte populare sunt monogramele, mesajele romantice sau motivele specifice acestei ocazii.

Ghirlandele luminoase:

ghirlande luminoase pentru evenimente

plasa de lumini

plasa de lumini nunta

Ghirlanda luminoasă este cu siguranță elementul care îți poate transforma petrecerea de nuntă într-un cadru de poveste. Putând fi modelate și aranjate în funcție de propria viziune, acestea reprezintă accesoriile ideale atât pentru locațiile interioare, cât și pentru spațiile exterioare.

2. Efecte de lumini pentru nuntă: cum poți experimenta cu luminile pentru a crea atmosfera specifică petrecerii tale de vis

În funcție de tematica pe care ai ales-o pentru nunta ta, poți utiliza efectele luminoase pentru a da un plus de eleganță și romantism spațiului, creând, astfel, atmosfera ideală, pentru a te simți ca un personaj de basm. Iată ce trucuri poți folosi, în funcție de direcția înspre care te-ai îndreptat în organizarea nunții:

  • Nuntă clasică

idei nunta clasica

buchet mireasa

toast la nunta

salon evenimente

Majoritatea locațiilor clasice de organizare a nunților sunt echipate cu detalii arhitecturale absolut impresionate, precum candelabre masive din cristal, mese festive impunătoare sau ornamente specifice acestor evenimente speciale. Pune în evidență aceste elemente prin intermediul reflectoarelor pin spot, utilizând o cromatică diferită, în funcție de localizarea sau de simbolistica lor. Dacă locația unde ai ales să îți organizezi nunta are o scenă de dans de dimensiuni mari, conferă-i un plus de magie folosind proiectoarele gobo și proiectează pe suprafața acesteia un mesaj semnificativ pentru tine și persoana iubită sau un simbol care să vă reprezinte uniunea.

  • Nuntă romantică în exterior

nunta romantica la exterior

verighete mire si mireasa

idei fotografii de nunta

decor floral cu sfesnice la exterior

decor masa lunga

Dacă ai ales să îți organizezi nunta într-un cadru pitoresc în exterior, ghirlandele luminoase sunt cu siguranță decorațiunile care vor transforma acest spațiu într-o locație de poveste. Poziționează-le vertical pentru a crea un fundal ceremonial sau orizontal pentru un efect de noapte înstelată. Poți folosi aceste elemente și ca ornament pentru intrarea principală, pentru a-ți ghida invitații către locurile lor. Sursele de iluminat de tip color wash sunt și ele o alege foarte bună, dacă le setezi astfel încât să emită o lumină ambientală caldă, pastelată, în tonuri de crem sau de roz-piersică.

  • Nuntă modernă

coafura mireasa

accesorii mireasa

mise en place

dansul mirilor

Pentru a adăuga un plus de modernitate locației pe care ai ales-o, folosește-te de luminile color wash. Îndreaptă-te către modele care emit culori din întreaga sferă a gamei cromatice, de la nuanțe de roz sau violet, până la tonuri de albastru sau verde. Setează-le astfel încât intensitatea luminii să crească progresiv pe parcursul serii, pentru a-ți îndemna invitații la distracție și socializare. De asemenea, poți utiliza spoturi LED pentru a orna aranjamentele florare sau piesele de mobilier. În momentele speciale, utilizează un dispozitiv gobo în tonuri reci pentru a proiecta pe suprafața spațiului patternuri geometrice sau abstracte sau pentru a „orna” scena de dans cu modele simbolice și sugestive.

Ziua nunții reprezintă cu siguranță un eveniment pe care îți dorești să ți-l amintești întreaga viață. Transformă-l în povestea visurilor tale folosind luminile arhitecturale!

Surse foto: Shutterstock.com, Unsplash.com, Pixabay.com, ro.Pinterest.com.

lumini arhitecturale surse de iluminat