Cocktailuri fără alcool: ce greşeli să eviţi atunci când le prepari şi ce reţete să alegi în funcţie de ocazie

Cocktailuri fără alcool: ce greşeli să eviţi atunci când le prepari şi ce reţete să alegi în funcţie de ocazie - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Larisa la

Un cocktail fără alcool se poate savura la o mulţime de ocazii şi poate avea o savoare la fel de specială precum mix-urile ce conţin şi alcool. Desigur, nu numai alegerea cocktailurilor cu şi fără alcool este esenţială, ci a întregului meniu de băuturi şi mâncare. Dacă îţi doreşti să descoperi mai multe despre cocktailurile fără alcool pentru meniul unui eveniment, acest articol este pentru tine.

De obicei, reţetele de cocktail fără alcool sunt nelipsite de la evenimente, iar alegerea lor este una importantă, precum este şi alegerea de localuri, decoraţiuni, band-uri şi DJ ori serviciile de logistică.

Cuprins

1. Cocktailuri fără alcool: ce greşeli să eviţi la preparare

cocktail alcool

Fie că te interesează cum să prepari un cocktail fără alcool Green apple sau care este reţeta unui cocktail Mojito fără alcool, trebuie să ştii că există şi câteva reguli generale de care este bine să ţii cont şi câteva greşeli pe care să le eviţi atunci când vine vorba de cocktailuri fără alcool:

  • Amesteci prea multe arome. Indiferent dacă vrei un cocktail fără alcool cu ananas sau cu fructe de pădure, contează foarte mult să nu amesteci o mulţime de arome pentru a nu transforma întregul cocktail într-un suc multifruct. Dacă vrei să te bazezi pe arome diferite de cele ale fructelor, poţi încerca un cocktail fără alcool cu blue curacao, un sirop realizat din coaja portocalei ce îi poartă numele, sau un cocktail fără alcool cu grenadine, un sirop roşu aprins ce are la bază aroma rodiei. Nu mixa niciodată o mulţime de arome, fie că sunt fructe, siropuri sau condimente, ci păstrează câteva ingrediente de bază, care să îi ofere cocktailului un gust de neuitat.
  • Te concentrezi prea mult pe decoraţiuni. Decoraţiunile nu trebuie neapărat să fie sofisticate sau complicate. Un cocktail fără alcool cu pepene roşu poate avea ca decoraţiune un mic triunghi de pepene, în timp ce un cocktail cu kiwi poate avea mici felii de kiwi înăuntru. Foloseşte-ţi imaginaţia şi inspiră-te din reţete de cocktailuri, însă nu te concentra excesiv pe decoraţiuni.
  • Mixezi prea multe fructe. Un cocktail fără alcool nu trebuie să conţină o mulţime de sucuri de fructe pentru a nu merge în zona de fresh-uri şi sucuri naturale. Poţi prepara băuturi fără alcool mixând câteva arome de fructe, una sau două, alături de siropuri, dar şi de alte băuturi carbogazoase. Spre exemplu, vei găsi cocktailuri fără alcool cu Sprite sau cu mentă.

2. Reţete simple de cocktailuri fără alcool: cum le prepari în funcţie de ocazie (nuntă, botez, petrecere)

cocktail non alcoolic

Fie că este vorba de cocktailuri fără alcool pentru nuntă, botez, petrecere aniversară sau orice altă ocazie, este important să ştii câteva reţete clasice de astfel de băuturi. De la cocktailuri fără alcool cu zmeură, portocală, siropuri sau băuturi carbogazoase, iată câteva reţete populare de băuturi fără alcool:

  • Virgin Pina Colada. Pentru această băutură va trebui să mixezi puţin sirop cu aromă de rom fără alcool alături de 150 ml suc de ananas, 50 ml lapte de cocos, 25 ml suc de lime şi gheaţă după gust. La final, decorează paharul cu o cireaşă sau o umbreluţă.
  • Virgin Mojito. Începe prin a pasa câteva frunze de mentă cu o linguriţă de zahăr. Pune mixul obţinut în pahar şi adaugă sucul de la un lime alături de gheaţă şi apă minerală după gust.
  • Amaretto fără alcool. Pentru acest cocktail vei avea nevoie de 100 ml suc de ananas, 50 ml suc de lămâie, jumătate de albuş de ou, 10 ml sirop de cireșe şi câteva picături de aromă de migdale. Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele la blender până obţii consistența dorită, să adaugi gheaţă şi câteva cireşe pentru decor.

Cocktailurile fără alcool sunt o alegere inspirată atunci când vine vorba de orice fel de petrecere sau eveniment, atât pentru cei care iubesc combinaţiile fructate, cât şi pentru cei care nu pot bea alcool, dar îşi doresc un gust asemănător cu cel al cocktailurilor alcoolice.

Sursă foto:Pexels.com

cocktail nunta cocktailuri alcool