Aranjamente pentru prezidiu - cum le alegi + sugestii inedite pentru un decor unic

Aranjamente pentru prezidiu - cum le alegi + sugestii inedite pentru un decor unic - Tulipr.ro
#Articole / Scris de Ioana la

Contrar a ceea ce auzi în jurul tău, nunta perfectă există și depinde doar de determinarea ta să ai parte de o zi magică, așa cum ți-ai dorit întotdeauna. Reușita unui eveniment este asigurată de armonia tuturor elementelor care îl compun: locație, muzică, atmosferă, decor, meniu și așa mai departe. De aceea, asigură-te că alegi cu grijă chiar și cele mai mici detalii. Printre programări și discuții cu furnizorii, nu uita să te ocupi și de aranjamentele pentru masa destinată mirilor. Despre cum să le alegi și la ce idei originale poți apela, vei citi în articolul de mai jos.

Cuprins
 1. Aranjamente pentru prezidiu - cum faci alegerea potrivită pentru nunta ta
 2. Aranjamente pentru prezidiu - idei inedite pentru a decora masa mirilor

Aranjamente pentru prezidiu - cum faci alegerea potrivită pentru nunta ta

Pe lângă rochia miresei și costumul mirelui, există și alte detalii care vor fi supuse examinării atente a invitaților. Masa mirilor este unul dintre punctele de atracție la o nuntă, iar prin tradiție, aceasta este împodobită într-un mod aparte față de celelalte mese. Pentru ca aranjamentele să aibă succes, trebuie să ții cont de câțiva factori.

aranjamente masa prezidiu

 • Armonia cu restul aranjamentelor

Pe masa mirilor se găsesc de obicei ornamente speciale, dar care păstrează tema principală a aranjamentelor și a decorului. Prin urmare, poți folosi atât elemente care se regăsesc și pe celelalte mese (flori, vaze, obiecte de decor), cât și componente unice (câteva flori sau decorațiuni speciale), care să indice faptul că este vorba de o masă specială, destinată “personajelor principale” ale nunții.

 • Decorul general

Asemeni aranjamentelor de pe toate mesele, și cele de la prezidiu trebuie să se integreze armonios în decorul general ales în locația nunții: clasic, glam, vintage, boho chic, rustic și așa mai departe.

decor tematic prezidiu

aranjament prezidiu

idei aranjament prezidiu

decoratiuni nunta

nunta tematica

decor prezidiu cu flori

 • Forma și dimensiunea mesei

Decorul pentru prezidiu trebuie ales în funcție de forma pe care o are masa: rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. O masă rotundă va avea nevoie de aranjamente centrale, pe când una dreptunghiulară poate acomoda și ornamente care atârnă spre podea. Ține cont de numărul de persoane care vor sta la această masă atunci când iei decizia, și anume dacă este vorba doar despre miri și nași sau dacă acestora li se alătură și părinții celor care se căsătoresc.

masa de prezidiu idei

nunta in aer liber

decoratiuni nunta in aer liber

idei decor outdoor

 • Florile de sezon

Un alt factor de care este bine să ții cont este tipul de flori pe care îl găsești cu ușurință în sezonul respectiv și care rezistă timp îndelungat pe masă. Este bine să te orientezi către acelea care sunt disponibile în perioada în care are loc nunta din mai multe motive: vor avea un preț mai avantajos, vor marca în mod unic evenimentul tău și îi vor oferi personalitate. Iar pentru ca totul să meargă ca pe roate, ia legătura cu un furnizor de servicii cu experiență și standarde înalte.

masa de prezidiu cu voal

decor prezidiu negru

litere cu mr & mrslitere mr & mrs

Aranjamente pentru prezidiu - idei inedite pentru a decora masa mirilor

Prezidiul poate avea un aspect reușit atât printr-o abordare tradițională, cât și prin aplicarea unor idei originale. Iată câteva opțiuni simplu de pus în practică:

 • Aranjamente florale

Cu acestea nu vei da niciodată greș, iar dacă îți dorești un decor care să spargă tiparele, te poți orienta către florile naturale uscate, care au avantajul de a arăta bine pe tot parcursul petrecerii și pe care le poți lua acasă sau oferi invitaților.

decor prezidiu feeric

aranjament floral prezidiu

lumanari in cilindru pentru prezidiu

ghirlanda de verdeata prezidiu

buchet flori uscate

decor floral pentru masa de prezidiu

decor floral alb cu bleu si voal

 • Vaze

O altă posibilitate de a pune într-o lumină nouă decorațiunile florale este răspândirea acestora în mai multe vaze, de dimensiuni mai mici, cu un aspect delicat și care creează un look chic. Optează pentru vaze din ceramică sau sticlă pentru ca efectul să fie garantat.

decoratiuni nunta

vaza pentru nunta

vaze

decoratiuni cu tematica de toamna

iarba de pampas si flori

flori de toamna in vaze

 • Lumânări

Aranjamentele florale pot fi combinate cu lumânări, fie parfumate, fie simple. Atât din motive de siguranță, cât și pentru dimensiunea estetică, acestea pot fi plasate în vase din sticlă transparentă, precum pahare sau boluri.

masa de prezidiu pentru nunta

ghirlanda cu verdeata si cilindrii cu lumanari

mire si mireasa la masa de prezidiu

ghirlande luminoase

cilindri cu lumanari

felinare decor nunta

cristelnita botez

photo corner prezidiu

ghirlanda cu frunze de maslin

candelabru nunta

 • Textile

Uită de fețele de masă tradiționale și optează pentru un stil care devine din ce în ce mai apreciat. Utilizează textile din in pentru a marca centrul mesei și plasează acolo aranjamentele alese. Masa de prezidiu va avea un look autentic și original.

decor nunta

felinare cu flori

 • Obiecte cu semnificație personală

Dacă vrei ca decorul să aibă un aer cu totul și cu totul aparte, nu ezita să mergi pe o variantă neobișnuită. Pe lângă flori și lumânări, poți adăuga obiecte care dau o notă personală mesei: cărți, obiecte handmade realizate de tine sau ilustrații.

decor nunta

nunta cu tematica boho

litere luminoase

decoratiuni nunta

aranjament pentru mese

decor masa nunta

panou pnetru masa de prezidiu

idei nunta tematica

decor pentru nunta

Dacă ai pregătit totul din timp, în ziua nunții tale nu îți va rămâne decât să te bucuri de momentele speciale, de jumătatea ta și de prezența oamenilor importanți la această ocazie specială. Iar decorul și aranjamentele nu vor face decât să adauge un strop de magie la un prilej unic de sărbătoare!

Sursa foto: Unsplash.com, Shutterstock.com, Pinterest.com

prezidiu aranjament prezidiu aranjamente nunta